Steunouder Lansingerland viert ook eenjarig bestaan

Niet alleen Steunouder in Waddinxveen, ook Steunouder Lansingerland bestaat deze maand 1 jaar! Steunouders zijn vrijwilligers die één of meerdere dagdelen in de week een kind een gastvrij thuis aanbieden. Dat kan veel ademruimte geven voor andere ouders. Kinderen grootbrengen is immers een hele klus. In Lansingerland zijn drie succesvolle matches gemaakt. We zijn in Lansingerland nog op zoek naar steunouders.

Het eenjarig bestaan werd in Lansingerland gevierd in Speeltuin De Kievit, waar onder andere enkele steunouders uit Lansingerland aanwezig waren. Een steunouder vertelt: "Ik was thuismoeder van mijn eigen kinderen. Toen de jongste twee naar de basisschool gingen, kwam ik tot Steunouder. Dat sprak mij erg aan. We hebben een afspraak gemaakt met de coördinator. De eerste match was meteen goed." Een kind dat binnenkort naar een steunoudergezin gaat, vertelt: "Ik vind het leuk."

De viering was ook te zien op RTV Lansingerland:

Steunouders gezocht in Lansingerland

In Lansingerland hebben meerdere gezinnen zich gemeld om steun van een Steunouder aan te vragen. Daarvoor zoeken we nog steunouders die ruimte hebben om een kind op te vangen.

Benieuwd naar meer informatie over Steunouder? Lees dan meer op www.steunouder.nl of www.kwadraad.nl/steunouder. Je kunt ook de aflevering van Kruispunt (NPO) over Steunouder bekijken. Neem voor een vrijblijvend gesprek contact op via lansingerland@steunouder.nl.