Steunouder Oegstgeest van start met interview bij Unity

Steunouder is nu ook in de gemeente Oegstgeest van start gegaan. Chantal van der Sar, Coördinator Steunouder Oegstgeest, is op zoek naar steunouders en vraagouders in de gemeente. Ze schoof hiervoor aan bij Vrijmibo van Unity voor een interview. “Wij zijn in 46 gemeentes actief, daar proberen we zoveel mogelijk Steunouders aan Vraagouders te koppelen,” vertelt Chantal in het interview.

Steunouders bieden een kind een of twee dagdelen per week een gastvrij thuis en geven zo een steuntje in de rug aan hun ouders. Dat kan nodig zijn omdat de ouder(s) tijdelijk of langdurig wat ruimte kunnen gebruiken bij de opvoeding van het kind. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Je kunt ziek zijn, je kunt overbelast raken, je kunt beperkte sociale contacten hebben of alleenstaand zijn.

"Het kan heel kort zijn, 3 maanden tot een jaar of misschien langer. Dit spreken de Steun- en vraagouders samen af," vertelt ze. "Het is op vrijwillige basis, daarin is dit een voorstuk voor de pleeggezinnen. Het is echt een laagdrempelige vorm van hulpverlening, ondersteuning eigenlijk." Wil je het hele interview bekijken? Kijk dan op de Facebookpagina van Steunouder Oegstgeest.

Wil je meer informatie over Steunouder of jezelf aanmelden als Steun- of vraagouder?

Kijk dan op de website van Steunouder.