Steunouder Waddinxveen bestaat 1 jaar

Deze maand bestaat Steunouder Waddinxveen 1 jaar. Steunouders zijn vrijwilligers die één of meerdere dagdelen in de week een kind een gastvrij thuis aanbieden. Dat kan veel ademruimte geven voor andere ouders. Kinderen grootbrengen is immers een hele klus. In Waddinxveen zijn het afgelopen jaar 11 matches gemaakt tussen steunouders en ouders die steun zoeken.

“Vanaf het eerste moment voelt de verbinding tussen mij en mijn steunkind fijn en vertrouwt. We maken veel plezier samen en onze drie jongens (12, 11 en 6 jaar) zijn dol op haar. Ze weten niet hoe snel ze van school naar huis moeten komen op de woensdagen om haar nog even te zien,” vertelt een steunouder uit Waddinxveen van een meisje van 3 jaar.

1 jaar Steunouder Waddinxveen

Automatische concepten 3Het eerste jubileum van Steunouder Waddinxveen werd gevierd met een samenkomst in Kinderboerderij Dierendal in Waddinxveen. Er was een aantal steunouders bij aanwezig. Zij maakten kennis met elkaar en deelden warme verhalen en mooie ervaringen met elkaar.

“Steunouder zijn is echt een verrijking in mijn leven en brengt veel plezier en gezelligheid mee. Dat een kind mee kan draaien in het gewone leven en aansluit bij de gewone dagelijkse activiteiten en ontmoetingen, maakt het krachtig en waardevol voor mij om steunouder te zijn,” vertelt een steunouder van een meisje van 6 jaar. Sandy van Gageldonk, coördinator Steunouder in Waddinxveen, vult aan: “Juist dat beetje extra aandacht voor de kinderen, is de kracht van Steunouder.”

Nieuwe ervaringen

Er kunnen verschillende redenen zijn voor ouders om zich aan te melden voor een helpende hand van een steunouder. “Het kan veel lucht geven als het kind één of meer dagdelen in de week terecht kan bij een steunouder. Voor kinderen is het fijn om nieuwe ervaringen op te doen en te genieten van een uitje naar de steunouder,” vertelt Sandy.

Match

“Natuurlijk kan het ook spannend zijn; voor zowel de ouders, het kind als de steunouder. Daarom gebeuren alle stappen in nauw overleg,” vertelt Sandy. “Ik zorgt er ook voor dat een steunouder niet teveel weet van de zorgen van het gezin, zodat het kind zonder ballast bij de steunouder kan ‘zijn’ en volledig zichzelf kan zijn. Dat geeft ruimte voor nieuwe ervaringen.” Een steunouder van twee broertjes vertelt: “Het geeft veel vertrouwen als je ervaart dat de matching en begeleiding voor jou als steunouders goed is. En je kunt altijd bij de coördinator terecht voor advies of een vraag.”

Steunouder worden of kun je hulp gebruiken van een steunouder?

Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek. Ga naar www.steunouder.nl/waddinxveen of mail direct naar waddinxveen@steunouder.nl.

Meer weten over Steunouder?

Kijk dan op de pagina over Steunouder.