Steunouder zorgt voor een tante Teuntje voor ieder kind die dat nodig heeft

Steunouders bieden een kind een of twee dagdelen per week een gastvrij thuis en geven zo een steuntje in de rug aan hun ouders. Dat kan nodig zijn omdat de ouder(s) tijdelijk of langdurig moeite ondervindt tijdens de opvoeding van je kind. Mathilde Boonstoppel, Coördinator Steunouder bij Kwadraad in Lansingerland, heeft in een mooi interview met de Heraut laten horen wat Steunouders precies doen en waarom zij zo waardevol zijn.

Een voorproefje van het interview

Mathilde: “Steunouder is een laagdrempelige vrijwillige vorm van hulp die erop gericht is om een samenwerking en relatie te creëren waarbij het kind een fijne tijd heeft en de ouder ontlast wordt. Zo voorkomen we samen dat een ouder verder overbelast raakt. En dat mogelijk zwaardere vormen van hulp nodig zijn. Steunouder is overigens geen formele hulpverlening. Het is vrijwillig en laagdrempelig. Bovendien, kan iedereen die tijd en aandacht voor een kind heeft steunouder worden. Van jongvolwassene tot dynamisch gezin of gepensioneerd echtpaar.”

Wil je het hele interview lezen? Kijk dan hier.

Vanuit Kwadraad is Steunouder actief in de volgende gemeentes:

  • Alphen aan den Rijn
  • Gouda
  • Katwijk
  • Krimpenerwaard
  • Lansingerland
  • Teylingen
  • Waddinxveen

 

Steunouder Lansingerland

Sinds kort biedt Kwadraad in Lansingerland Steunouder aan. We zijn daarom nog op zoek naar leuke steunouders die één of twee dagdelen per week kinderen een gastvrij thuis bieden. Weet je niet zeker of dit voor je is weggelegd? Of heb je nog vragen? Op 26 september organiseren we een informatieavond in Gouda samen met Horizon. Kijk voor meer informatie over deze avond hier.

Wil je meer informatie over Steunouder? Kijk dan op onze website of op de website van Steunouder Nederland.