Grip & Glans – praktische training tegen eenzaamheid

— Mireille van der Meer

Veel mensen voelen zich wel eens eenzaam. Maar wanneer je je te lang eenzaam voelt kan dat voor allerlei problemen zorgen. “We gaan vaak op huisbezoek bij mensen,” vertelt Mireille van der Meer (algemeen maatschappelijk werker bij Kwadraad). “Samen met Welzijn Noordwijk zien we dat veel mensen hulp kunnen gebruiken rondom eenzaamheid. Daarom starten we binnenkort met de succesvolle training ‘Grip en Glans.”

“Het leven leuker maken”

We hebben gezocht naar een goede training die mensen helpt zich minder eenzaam te voelen. En die hebben we gevonden: Grip & Glans. Een succesvolle en praktische training die al in meer gemeenten wordt aangeboden, zoals in Groningen. We hebben gekeken hoe deze training werkt en gezien wat de resultaten zijn.

Grip & Glans biedt op laagdrempelige wijze een training die echt helpt. We gaan niet diep graven naar de oorzaak van problemen, maar helpen je op een positieve manier het gevoel van eenzaamheid te verminderen. De training duurt zes weken en daarna is er nog één terugkombijeenkomst. Iedereen stelt zijn of haar eigen doelen op en je krijgt een map waar alle informatie ook duidelijk in staat. De training helpt mensen bijvoorbeeld bij het maken van nieuwe contacten, het werken aan een hobby of sociale vaardigheden te versterken. We starten met een groep voor zowel mannen als vrouwen vanaf 55 jaar en willen hem in de toekomst voor alle leeftijden beschikbaar maken.

Dus voel je je regelmatig eenzaam en ben je op zoek naar een manier om je leven leuker te maken? Meld je dan aan voor de training Grip & Glans. Er is ruimte voor 12 mensen en kost € 30,-. Als dat te duur is, zijn er andere mogelijkheden (bijvoorbeeld dat het vergoed wordt door de gemeente). De training vindt plaats op 2, 9, 16, 23 en 30 november en 7 december. De terugkomdag is op 8 maart 2018.

Er vindt geen test of intake plaats voorafgaand aan de training. Je kunt je eenvoudig aanmelden via 06-4056707 of 071-7114334 en kunt natuurlijk ook mailen naar info@welzijnNoordwijk.nl

Meer weten over eenzaamheid? Ontdek hier al onze trainingen en artikelen of doe de eenzaamheidstest.