Gebiedsgerichte professional bij GO! voor jeugd Caecilia Moraal

Caecilia Moraal

Werken in de zorg doe je met je hart en een vleugje professionaliteit”

Als ik mezelf omschrijf in een paar woorden dan ben ik

  • Ongenuanceerd
  • Betrokken
  • Gek op regeltjes en kaders

Wat maakt mijn werk zo leuk?

Het werk is afwisselend, geen dag is hetzelfde en ik haal heel veel voldoening uit de stapjes die de gezinnen en/of de jeugdigen maken tijdens een traject. Prachtig om te zien hoe men kan groeien!

Wat is soms wel eens moeilijk aan mijn werk?

Ik kan mij erg in een casus laten zuigen. Dan raak ik te betrokken en is het lastig om grenzen te bewaren die soms - op dat moment - wel nodig zijn.

Mijn talent

Ik kan in stressvolle situaties rustig blijven en daarmee de cliënt helpen kalmeren. Ik krijg ook vaak terug dat ik niet als een 'hulpverlener' voel maar als iemand die echt naast je gaat staat en zich inzet voor de ander. Dit vind ik een prachtig compliment!

Inspiraties

Mijn eigen verleden heeft mij geïnspireerd om met jeugd te gaan werken en is daarmee ook een drijfveer om mij in te zetten voor alle gezinnen en jeugdigen die dit nodig hebben.

Dit verhaal zal me altijd bijblijven

Ik heb een gezin begeleid waarbij vader een alcoholprobleem had. Tijdens het eerste huisbezoek gaf hij aan graag hulp te willen voor zijn alcoholprobleem, maar hij wist niet waar hij terecht kon. Eigenlijk had ik hem naar volwassenzorg moeten sturen om dit met hem uit te zoeken, maar ik heb samen met hem gezocht naar een traject dat bij hem paste en ik heb hem op de achtergrond gesteund. Dit heeft ervoor gezorgd dat de vader vrij snel aan een afkick-traject kon beginnen en de problemen thuis in no-time afnamen. De band tussen vader en zoon werd steeds sterker en de ruzies tussen hem en zijn echtgenote namen af. Prachtig om te zien wat je kunt bereiken als even buiten je kaders stapt en een extra stap zet voor de cliënt.

Ik heb een voldaan gevoel als ik mijn werkdag afsluit ...

Als ik heb gemerkt dat mijn cliënt daadwerkelijk iets gehaald heeft uit mijn ondersteuning.

Je leest meer over mij op LinkedIn.