Schoolmaatschappelijk werker MBO RijnlandJannet van Hulsen

Jannet van Hulsen

Bij Kwadraad mag ik doen wat werkt. Ik voel me gezien en gewaardeerd. ”

Als ik mezelf omschrijf in een paar woorden dan ben ik

  • Open
  • Eerlijk
  • Nieuwsgierig
  • Betrokken

Wat maakt mijn werk zo leuk?

Ik heb het gevoel dat ik in het jonge leven van studenten soms het verschil kan maken.

Wat is soms wel eens moeilijk aan mijn werk?

De situaties waar ik geen invloed op heb, bv tekort aan huisvesting of studenten die geen fijn thuis hebben. Ik gun het iedereen maar het is er niet altijd.

Inspiraties

Door de studenten zelf, de kracht die zij hebben om door te gaan terwijl het soms allemaal zo ontzettend tegen zit.....daar krijg ik ook weer energie van.

Mijn talent

Ik ben daadkrachtig en geef niet op. Door kennis en ervaring kan ik soms zaken voor elkaar krijgen die anders niet zouden lukken. Doen wat nodig is, ook als het niet binnen de regels past.

Dit verhaal zal me altijd bijblijven

Een jonge vrouw die met 18 jaar door haar moeder uit huis gestuurd wordt, "Je moet nu voor jezelf zorgen". Ze is al 6 jaar thuisloos, heeft een kindje van 2 jaar. En inmiddels toch niveau 2 gehaald en gaat verder voor niveau 4. Ze is lief, gemotiveerd en zo'n doorzetter. Steeds lukt het haar positief naar het leven te kijken terwijl ze echt heel veel tegen heeft. Zo veel respect voor haar. En zo fijn, na onze gesprekken wil ze graag een knuffel, en die krijgt ze!

Ik heb een voldaan gevoel aan het eind van mijn werkdag...

Als ik een "zwieper" heb kunnen geven zodat een student zelf weer een stap vooruit kan. En als ik in overleg met collega's wat kon bijdrage om wat helderheid in situaties te creëren.