Consulent Jeugd en samenleving Jeanine van Hövell

Jeanine van Hövell

Zet mensen in hun kracht!”

Als ik mezelf omschrijf in een paar woorden dan ben ik

  • Verbindend
  • Meedenkend
  • Transparant

Wat maakt mijn werk zo leuk?

De diversiteit in het werk is erg leuk. Het meedenken in het ‘hoe werken we het beste met de inwoners samen’ is uitdagend en interessant binnen een gemeentelijke organisatie.

Wat is soms wel eens moeilijk aan mijn werk?

Het vinden van elkaar. Zorgen dat je, samen met de inwoners en professionals, niet langs elkaar heen werkt maar elkaar juist versterkt.

Mijn talent

Wat ik belangrijk vind is om inwoners in hun eigen kracht te zetten. Dit doe ik door naar de omgeving/netwerk te kijken en naar de mogelijkheden van de inwoner. Dit helpt hen uiteindelijk om de regie (weer) in handen te krijgen en op die manier ze in de toekomst sterker staan wanneer ze een hulpvraag/tegenslag hebben.

Inspiraties

Ik word geïnspireerd door veel collega’s met allen een eigen expertise.

Dit verhaal zal me altijd bijblijven

Een moeder (en zoontje) die enorm veel hulpverleners om zich heen heeft. Ze zag door het bomen het bos niet meer. Een enorm betrokken mevrouw met een groot hart. Het ging niet goed met haar zoontje op school en er werden allerlei trajecten ingezet. Door samen met haar het pad te bewandelen hebben we de juiste poppetjes op de juiste plek gezet. Deze moeder staat nu veel meer in haar kracht en heeft er zelf weer vertrouwen in dat professionals steeds meer naar de achtergrond kunnen treden.

Ik heb een voldaan gevoel als ik mijn werkdag afsluit ...

... als ik alle taken die ik had bedacht ook heb kunnen afronden.