Wijkcoach Tom in de buurtJordy van Soest

Jordy van Soest

Het diepste geheim van gelukkig zijn is het goed hebben met jezelf”

Als ik mezelf beschrijf in een paar woorden dan ben ik

  • een zelfstandige teamplayer
  • creatieveling
  • pragmatisch
  • een denkende doener

Wat maakt mijn werk zo leuk?

De ene dag voer ik een gesprek met een stel met relatieproblemen of doe ik een familie netwerkberaad. De andere dag bedenk ik een grootschalige activiteit voor én met de buurt of speel ik een rol tijdens een huiskamer-inloop. De diversiteit die elke dag met zich meebrengt vind ik erg leuk!

Wat is wel eens moeilijk aan mijn werk?

Ik gun de klant het allerbeste en soms gunt de klant dat zichzelf (nog) niet.

Inspiraties

Mijn collega's, werkzaam zijn bij zeven andere organisaties dan Kwadraad, werken bij Tom in de buurt. Deze collega's hebben talenten die ik bewonder en dragen kennis over die ik kan gebruiken tijdens mijn dagelijks werk.

Mijn talent

Ik ben goed in gestructureerd en overzichtelijk werken. Daar komen mijn pragmatische skills goed bij van pas. In een casus met financiële of andere praktische problemen voel ik mij als een vis in het water. Om die reden heb ik ook de training 'Uitkomen met inkomen' opgezet en gegeven. (Zie in de kalender wanneer deze training gegeven wordt.)

Verder heb ik veel kennis over rouw- en verlies. Ik geloof dat in elk gesprek deze kennis van pas komt. Een klant die bijvoorbeeld noodgedwongen een andere functie moet uitoefenen binnen het bedrijf waar hij al tien jaar werkt. Dat is ook verlies. En rouw mag er zijn.

Deze situatie zal me altijd bijblijven

De dag van een familie netwerkberaad. Twee vriendinnen, een oud collega, twee mensen uit het koor en zoonlief zaten in de woonkamer. Ik belde aan. Mijn klant deed de voordeur open en zei: ''Ze zijn allemaal voor mij gekomen, ik kan het niet geloven!''

Wanneer heb ik een voldaan gevoel als ik mijn werkdag afsluit?

Wanneer de klant een (klein) stapje verder is gekomen met de vraag die hij of zij heeft.

Je leest nog meer over mij op LinkedIn

En ik schreef dit artikel.