Wijkcoach Tom in de buurtJordy van Soest

Jordy van Soest

Wat is jouw veranderwens?”

Als ik mezelf beschrijf in een paar woorden dan ben ik

  • innovatief
  • creatief
  • doelgericht

Wat maakt mijn werk zo leuk?

Ik werk als maatschappelijk werker in een sociaal wijkteam en daarnaast ben ik projectleider. De afwisseling in beide functies vind ik erg fijn. De ene dag voer ik een gesprek met een beleidsmedewerker van de gemeente over een opdracht. De andere dag ondersteun ik een inwoner bij rouw- en verlies of geef ik de assertiviteitstraining Opkomen voor jezelf.

Wat is wel eens moeilijk aan mijn werk?

Het is soms best moeilijk om een vraag te stellen in plaats van een advies te geven. Een vraag nodigt uit tot een gesprek en advies geven is vaak een dooddoener.

Inspiraties

Ik haal mijn inspiratie uit de fantastische ideeën van collega's, de overwinningen van inwoners die ik mag ondersteunen en de gemeentes waarvoor ik werkzaam ben.

Mijn talent

Mijn talent is om iets wat abstract (vaag) is naar concrete stappen te vertalen.

Deze situatie zal me altijd bijblijven

Ik had een afspraak met een jonge vrouw die te maken had met huiselijk geweld. Een week na het gesprek belde ze mij op en zei: ''Ik weet nu wat ik moet doen en ik kan dit zelf!''.

Wanneer heb ik een voldaan gevoel als ik mijn werkdag afsluit?

Soms is dat wanneer ik de melding van mijn e-mailprogramma krijg dat ik geen mails meer heb. Vaker is dat wanneer ik wat heb geleerd van of over iemand en dat ik die kennis meeneem in mijn bagage.

Je leest nog meer over mij op LinkedIn