Coördinator SteunouderLaura Onstenk

Laura Onstenk

Samen maken we de wereld een beetje mooier!”

Als ik mezelf omschrijf in een paar woorden dan ben ik

  • Betrokken
  • Enthousiast
  • Meedenkend

Wat maakt mijn werk zo leuk?

Passende oplossingen verzinnen voor de vraaggezinnen. Het contact met uiteenlopende mensen. Ik vind het heel bijzonder dat veel gezinnen al snel hun vertrouwen geven. En het is heel gaaf om te zien hoe een kind én de ouders opbloeien door de ondersteuning van een steunouder.

Wat is soms wel eens moeilijk aan mijn werk?

Vraaggezinnen teleurstellen als er niet direct een steunouder beschikbaar is, ondanks dat de nood wel hoog is.

Mijn talent

Ik zie snel de behoefte van anderen. En ik kan doorgaans makkelijk mensen op hun gemak stellen.

Inspiraties

Ik word geïnspireerd door het niet aflatende enthousiasme van mijn collega’s, die ondanks dat niet altijd alles makkelijk gaat, toch er vol voor blijven gaan. Door vraagouders die elke dag weer alles op alles zetten voor hun kinderen, ondanks dat ze overbelast zijn. Door steunouders die, ondanks hun soms volle agenda’s, toch tijd en ruimte vrij weten te maken om een ander te helpen.

Dit verhaal zal me altijd bijblijven

Een meisje van 3 werd een middag per week opgevangen door een steunouder. Van haar oudere broer nam ze veel negatief gedrag over, waardoor de leidsters van de peuterspeelzaal inschatten dat ze waarschijnlijk niet naar het regulier onderwijs zou kunnen. Door de ondersteuning van de steunouder leerde het meisje om zich op een socialere manier te gedragen, waardoor ze wel naar het regulier onderwijs kon. Daar doet ze het inmiddels fantastisch!

Ik heb een voldaan gevoel als ik mijn werkdag afsluit ...

als ik een mooie koppeling heb gemaakt tussen een vraag- en steungezin. Of als ik tijdens een tussentijdse evaluatie hoor dat een gezin veel baat heeft bij de opvang van de steunouder.