(School) Maatschappelijk werkerMargriet Koorevaar

Margriet Koorevaar

Werken bij Kwadraad is: haal het beste bij mensen/klanten naar boven en maak dat sterker”

Als ik mezelf omschrijf in een paar woorden dan ben ik

  • praktisch
  • verbindend
  • gelijkwaardig
  • betrokken

Daarnaast aandachtsfunctionaris huiselijk geweld en lid van het lokaal team huiselijk geweld.

Wat maakt mijn werk zo leuk?

Het leuke aan mijn werk vind ik het midden in de maatschappij te staan en mensen weer een stap(je) verder te helpen. Samen met de klant op zoek te gaan naar het “gezonde stuk” en dit versterken. Dat blijft boeiend en geeft voldoening.

Wat is wel eens moeilijk aan mijn werk?

Soms wordt er te weinig samengewerkt door  hulpverleners onderling. Vooral bij gezinnen waar op veel terreinen problemen zijn werkt dit averechts.

Inspiratie

Dat krijg ik van jonge “beginnende” collega’s. Zij hebben een  frisse kijk op het vak.

Mijn talent

Mijn expertise ligt bij huiselijk geweld, (rouw) verwerking. Ik kan mensen goed helpen om voor zichzelf op te komen en vooral te leren naar zichzelf te luisteren en in hun eigen kracht te geloven.  Dat vind ik ook leuk om te doen.

Deze situatie zal me altijd bijblijven

Ik zal nooit Geesje ( 84 jaar) vergeten, die ik ongeveer 20 jaar geleden begeleidde omdat haar man overleden was. Ze waren op latere leeftijd getrouwd. Ooit werden ze verliefd op elkaar,  maar verloren elkaar uit het oog. Toen hij weduwnaar werd kwamen ze elkaar weer tegen, werden weer verliefd en trouwden. Geesje was intens verdrietig en miste haar man in alles. Ze vertelde hoe ze altijd alles samen deden. Bijvoorbeeld dat ze allebei zo graag puzzelden en dat ze dan  allebei hetzelfde puzzelboekje hadden. Dan konden ze woorden aan elkaar vragen. Bij alles wat ze deed, vroeg ze zich af of dat ”in de geest” van haar man was (zo noemde ze dat). Als hulpverlener zou je kunnen zeggen dat haar rouw stagneerde en dat een verwijzing naar de 2e lijns hulpverlening op z’n plaats was. Maar dat heb ik niet gedaan. Het was goed zo en dat vond Geesje ook. Ik heb een inkijkje gehad in hun symbiotische relatie.