Maatschappelijk werkerMarit Verlee

Marit Verlee

Mensen doen niet moeilijk, maar hebben het moeilijk”

Als ik mezelf omschrijf in een paar woorden dan ben ik

  • respectvol
  • transparant
  • hardwerkend

Wat maakt mijn werk zo leuk?

Ik vind het leuk om met verschillende mensen in contact te komen. Het is voor  mij steeds bijzonder als ik het vertrouwen ervaar om in hun leven te mogen komen.

Wat is wel eens moeilijk aan mijn werk?

Ik vind het moeilijk als ik meer werk dan tijd heb. Ik wil alles secuur en met aandacht blijven doen. Op tijd stoppen is een aandachtspunt.

Inspiraties

Ik probeer zoveel mogelijk naar  het werk te fietsen. Ik geniet volop van de prachtige omgeving van Midden Delfland. Op de fiets krijg ik vaak goede ideeën over het werk.

Mijn talent

Ik ben goed in verbinden van mensen. Groepswerk vind ik heerlijk om te doen. Mensen onderling hebben elkaar zoveel te geven. Ik vind het een uitdaging om boven tafel te krijgen waar het écht over moet gaan.

Deze situatie zal mij altijd bijblijven

Een echtpaar was al  lang getrouwd. Door omstandigheden liepen ze beiden op hun tandvlees. Ze spaarden elkaar door zich niet uit te spreken hoe ze zich werkelijk voelden. Ze raakten vervreemd van zichzelf en misten de verbinding met de ander. Zij vonden in de gesprekken en ook thuis de moed te zeggen waar ze bang voor waren en wat zij verlangden. Zo kregen zij weer contact met zichzelf en hun partner.

Wanneer sluit ik mijn werkdag met een voldaan gevoel af?

Als ik voor iemand het verschil heb kunnen maken. En als ik mijn e-mails heb bijgewerkt ….