Maatschappelijk werkerMarit Verlee

Marit Verlee

Mensen doen niet moeilijk, maar hebben het moeilijk”

Als ik mezelf omschrijf in een paar woorden dan

  • Ben ik hardwerkend
  • Geef ik respectvolle aandacht
  • Heb ik oog voor context

Wat maakt mijn werk zo leuk?

Ik vind het leuk om met verschillende mensen in contact te komen. Het is mooi om het vertrouwen te krijgen van mensen, groot of klein, om een stukje mee te mogen lopen.

Wat is wel eens moeilijk aan mijn werk?

Ik vind het moeilijk als ik meer werk dan tijd heb. Ik wil alles secuur en met aandacht blijven doen. Op tijd stoppen is een aandachtspunt.

Inspiraties

Ik probeer zo vaak mogelijk naar het werk te fietsen. Ik geniet volop van de prachtige omgeving van Midden Delfland. Op de fiets krijg ik vaak goede ideeën over het werk.

Mijn talent

Ik vind het een uitdaging om boven tafel te krijgen waar het écht over moet gaan. Ik ben goed in verbinden van mensen. Groepswerk vind ik heerlijk om te doen. Mensen onderling hebben elkaar veel te geven.

Deze situatie zal mij altijd bijblijven

Een echtpaar was al lang getrouwd. Door omstandigheden liepen ze beiden op hun tandvlees. Ze spaarden elkaar door zich niet uit te spreken hoe ze zich werkelijk voelden. Ze raakten vervreemd van zichzelf en misten de verbinding met de ander. Zij vonden in de gesprekken en ook thuis de moed te zeggen waar ze bang voor waren en wat zij verlangden. Zo kregen zij weer contact met zichzelf en hun partner.

Wanneer sluit ik mijn werkdag met een voldaan gevoel af?

Als ik voor iemand het verschil heb kunnen maken. En als ik mijn e-mails heb bijgewerkt …. ;)