Trajectcoach statushouders in Alphen aan den RijnSilvia Bonsink

Silvia Bonsink

Wacht niet op je kansen, kansen moet je nemen!”

Als ik mezelf in een paar woorden omschrijf dan ben ik

  • Creatief
  • Nieuwsgierig
  • Daadkrachtig

Van nature ben ik een creatief persoon zowel op het kunstzinnig vlak als in het verzinnen van oplossingen. Daarnaast ben ik een nieuwsgierig van aard en ben ik geïnteresseerd in de medemens. Ook vind ik het fijn om mijn zaken op orde te hebben en om alles zo goed mogelijk te regelen voor onze nieuwe stadsgenoot en voor mezelf.

Wat maakt mijn werk zo leuk?

Wat ik leuk vind aan mijn werk zijn de contactmomenten met de statushouders, die uit verschillende landen komen. Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in andere culturen.

Wat doe ik precies als Trajectcoach statushouders?

Ik begeleid statushouders één jaar lang als zij pas in gemeente komen wonen. Met de persoon of gezin ga ik als trajectcoach doelen stellen wat ze willen bereiken, bijv. de Nederlandse taal leren, deelnemen aan activiteiten, participatieverklaringstraject volgen, themabijeenkomsten over verschillende topic’s volgen etc. We streven er naar dat de statushouders zich welkom voelen in de gemeente, dat ze zelfredzaam worden in het dagelijkse leven en dat ze opzoek gaan naar vrijwilligerswerk of een betaalde baan. Ook zijn we een vraagbaak voor de Statushouders voor alle post- en financiële zaken.

Inspiraties

Door de fijne werksfeer en de positieve collega’s word ik uitgedaagd en geïnspireerd op het werk.

Wanneer heb ik een goed gevoel als ik mijn werkdag afsluit?

Door vele dingen kan ik een goed gevoel krijgen waardoor ik mijn werkdag voldaan afsluit. De eerste stappen die de statushouder zet om zelfstandig te worden, bijv. als iemand zo zijn best doet om Nederlands te spreken. Of een leuk gesprek met een collega, of de dankbaarheid die je ontvangt van de cliënten als iets geregeld is.