Maatschappelijk werkerSonja Schuller

Sonja Schuller

Als iets niet lukt, probeer dan wat anders”

Als ik mezelf omschrijf in een paar woorden dan ben ik

  • leergierig
  • behulpzaam
  • rechtvaardig

Wat vind jij leuk aan je werk?

De collega’s waar ik mee werk, maken dat ik iedere dag met plezier naar het werk ga. Tevens kan ik mij erg vinden in de visie van Kwadraad, wat maakt dat ik mijn werk goed kan uitvoeren op een manier waarin ik mijzelf kan zijn. Ik ben zelf vrij praktisch ingesteld en daar is ruimte voor in de hulpverlening. Maar ook een goed gesprek past in ons pakket. Dit zorgt voor gevarieerd werk en maakt het voor mij extra leuk. Daarnaast houd het mij ook scherp.

Wat is wel eens moeilijk aan mijn werk?

Wat ik nog wel lastig kan vinden is om cliënten tegen te komen die hulp nodig hebben, maar dan uiteindelijk toch geen hulp willen. Het verliezen van je klant als het ware. Ik zou graag iedereen willen helpen, maar met het oog op eigenaarschap, besef ik dat het iemands keuze is en dat respecteer ik.

Inspiraties

Ik denk dat mijn collega’s mij het meest inspireren. Als ik zie hoe professioneel en gedreven zij te werk gaan, heb ik daar alleen maar bewondering voor. Daarnaast hebben we een leuke werksfeer en kunnen we van elkaar op aan, dat waardeer ik enorm.

Mijn talent

Ik heb een analytische en kritische kijk op zaken en laat mij niet snel van mijn stuk brengen. Dat maakt dat ik doelgericht te werk ga. Ik blijf rustig en ben georganiseerd waardoor het werk- en hulpverleningsproces overzichtelijk verloopt. Daarbij vind ik het belangrijk dat de cliënt zijn eigen krachten leert kennen en gebruiken om in de toekomst problemen zelf te kunnen voorkomen en/of op te lossen.

Deze situatie zal mij altijd bijblijven

Ik heb ooit een dame ontmoet die ‘vast zat’ in een nare echtscheidingssituatie. Door juiste vragen te stellen en bepaalde onderwerpen aan te tikken vond zij haar krachten terug en heeft ze zich ontpopt tot een sterke en daadkrachtige vrouw die inmiddels een nieuw leven heeft opgebouwd en haar geluk heeft teruggekregen. Zij is voor mij het bewijs dat er in iedereen (verborgen) krachten schuilen. Aan mij de uitdaging om deze weer aan het licht te krijgen.

Je vindt nog meer over mij op LinkedIn