Maatschappelijk werker bij Tom in de buurtWanda van der Weide

Wanda van der Weide

Onderschat nooit je eigen-wijsheid”

Als ik mezelf omschrijf in een paar woorden dan ben ik

  • verbindend
  • innovatief
  • geduldig
  • betrouwbaar

Wat maakt mijn werk zo leuk?

Het werken met mensen is geen dag hetzelfde. Dat maakt het afwisselend en bruisend. Ik verwonder mij dagelijks over draagkracht van mensen. Ook in hoeverre mensen juist wel of juist niet (kunnen) bewegen rondom hun proces. Het is heel bijzonder dat mensen iemand toelaten om mee te lopen. Dat vind ik eervol en zo benader ik iedere klant dan ook graag. Het mooie is dat er altijd een wisselwerking is tussen klanten en mijzelf. We leren van elkaar.  Die balans vind ik zowel mooi als belangrijk.

Wat is wel eens moeilijk aan mijn werk?

Het enorm veranderende werkveld. Het biedt ongekende mogelijkheden en nieuwe kansen voor klanten en voor ons als werkers, maar het is ook iedere keer weer zoeken naar de juiste weg.

Inspiraties

Altijd door mijn klanten. Zij zijn degene die met zichzelf en of met vraagstukken komen en zoeken hierin met mij de samenwerking. De mens op zich blijft mij boeien en inspireren. Ook als dit soms eerst lastig of moeilijk lijkt.
Daarnaast heb ik echt altijd geluk met collega’s om mij heen. Die net weer even zorgen voor een glimlach, of waar ik de diepere laag mee kan doorspreken. Dat is heel fijn werken.

Mijn talent

Ik heb een aangeboren gen in mij om mij te blijven verwonderen. Ik vind dat ook heel belangrijk in mijn werk. Om niets of niemand als vanzelfsprekend te zien.
Daarnaast ben ik actief en maakt  mijn hart een sprongetje van het thema “blended werken”. Voordat Kwadraad zich in Alphen aan den Rijn onderverdeelde in Tom in de buurt/Jeugd en gezinsteam, mocht ik actief meedenken en meedoen aan ‘ Mijn kwadraad’.  Ik heb vele teams mogen voorzien van toelichting op het programma maar nog meer over de visie achter blended werken. Ik vind het nog altijd een belangrijke toevoeging aan eigenaarschap van klanten: actief meedoen-en denken aan hun eigen online dossier voering.

Deze situatie zal mij altijd bijblijven

Ik heb een echtpaar mogen begeleiden waarvan de vrouw terminaal was. Samen hebben we mooie gesprekken gevoerd. Vlak nadat ze stierf, belde de man mij op en ben ik er heen gegaan. Ze had een prachtige begrafenis en het was mooi dat ik een tijdje heb mogen meelopen met dit echtpaar. Ik denk nog vaak aan ze.

Ik het een voldaan gevoel als ik mijn werkdag afsluit ..

... als ik vooral cliënten heb mogen spreken. Sinds we ook meer zelforganiserende taken doen ben ik nog op zoek naar hoe dit voldaan gaat voelen.