Steunouder

Project steunouder gestart in Teylingen 1

Wat zijn steunouders?

Steunouders bieden een kind een of twee dagdelen per week een gastvrij thuis en geven zo een steuntje in de rug aan hun ouders. Dat kan nodig zijn omdat de ouder(s) tijdelijk of langdurig moeite ondervindt tijdens de opvoeding van je kind. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Je kunt ziek zijn, je kunt overbelast raken, je kunt beperkte sociale contacten hebben, alleenstaand zijn.

Bovendien helpt dit project kinderen bij een gezonde ontwikkeling. Voor de steunouder is het zowel een verrijking als een mooie aanvulling op zijn of haar tijdsbesteding.

Kruispunt maakte een aflevering over het werk van Steunouder. Bekijk de aflevering op de website van NPO Plus.

Kwadraad is met Steunouder actief in:

Steunouder 1Wil jij steunouder worden?

Heb jij ruimte in je hart, huis en leven om extra aandacht te geven aan een kind ? Dan maakt de coördinator steunouder uit de gemeente graag een afspraak met je om kennis te maken en te horen welke mogelijkheden en wensen je hebt zodat zij een goede match kunnen maken.

Lees hier het verhaal van steunouder Luce.

Steunouder nodig?

Kinderen grootbrengen is een hele klus. Voor alle ouders is het fijn om dat niet alleen te hoeven doen. Maar niet iedereen krijgt een helpende hand toegestoken als hij of zij die nodig heeft. Deze gezinnen helpen we graag met steunouders. Neem contact op met de coördinator steunouder uit jouw gemeente.

SteunouderWat bieden we steunouders?

We bieden een training aan waarin je handvatten krijgt op basis van de ervaring die we tot nog toe hebben opgedaan en waarin je ook andere steunouders leert kennen. De steunoudercoördinator staat paraat voor vragen tijdens de match. Wij zijn verplicht om iedere steunouder en zijn of haar partner een VOG te vragen. De kosten worden vergoed.

Steunouder 3

Voorbeeld uit de praktijk

Een mooi voorbeeld in het Kontakt (april 2024) over hoe het inzetten van Steunouder steun biedt op veel verschillende gebieden.
Klik op de afbeelding om het beeld te vergroten.

 

 

Meer informatie

Steunouder is een idee van Steunouder Nederland. Je vindt meer informatie op: www.steunouder.nl