Steunouderproject

Wat zijn steunouders?

Steunouders bieden een aanvullend thuis aan kinderen van ouders voor wie door allerlei oorzaken de verzorging en opvoeding (tijdelijk) pittig is. Bijvoorbeeld omdat ze psychische klachten hebben, een kind opvoeden dat extra aandacht nodig heeft, of er alleen voor staan. Het gaat om ouders die onvoldoende kunnen terugvallen op hun directe omgeving.

Wil jij steunouder worden?

Heb jij ruimte in je hart, huis en leven om extra aandacht te geven aan een kind in Gouda? Dan maken we graag een afspraak met je om kennis te maken en te horen welke mogelijkheden en wensen je hebt zodat we een goede match kunnen maken.

Kwadraad Maatschappelijk Werk

Wat bieden we?

We bieden een training aan waarin je handvatten krijgt op basis van de ervaring die we tot nog toe hebben opgedaan en waarin je ook andere steunouders leert kennen. De steunoudercoördinator staat paraat voor vragen tijdens de match. Wij zijn verplicht om iedere steunouder en zijn of haar partner een VOG te vragen. De kosten worden vergoed.

Interesse?

Ben jij geïnteresseerd om steunouder te worden en wil je meer informatie? Wil jij een steunouder vragen voor je kind? Wil jij een ouder verwijzen voor een steunouder? Neem contact op met onze steunoudercoördinator Laura Onstenk, door een mail te sturen naar gouda@steunouder.nl of te bellen op 06-29223990.

Informatie over Steunouders in Gouda: www.steunouders.nl/Gouda. Steunouder is een idee van Steunouder Nederland. Je vindt meer informatie op de landelijke site: www.steunouder.nl.