Alphen aan den Rijn

Maatschappelijk werk, Opvoeden en Opgroeien, Steunouder en Sociaal Raadslieden

Kwadraad Maatschappelijk Werk is georganiseerd in Tom in de buurt. Tom is zorg en ondersteuning in - en mét de buurt. In Kaag en Braassem, Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop.

Hoe bereik je Tom in de buurt?

Kijk voor meer informatie op www.tomindebuurt.nl of door het contactformulier in te vullen op www.tomindebuurt.nl/contact. Tom in de buurt is telefonisch te bereiken via 088 900 4567.

Het succes van Tom in de buurt 2

Opvoeden en Opgroeien
Bij Kwadraad in het CJG kunnen alle ouders/verzorgers van kinderen van 0 tot 19 jaar terecht met vragen en problemen over opvoeden en opgroeien. Lees hier de folder voor meer informatie of bezoek rechtstreeks de cursuspagina van het CJG.

Sociale activering en begeleiding statushouders
Voor inwoners die behoren tot de doelgroep van de Participatiewet. En voor statushouders die nieuw in Alphen aan den Rijn gevestigd zijn en in het kader van de Wet Inburgering het Participatie Verklaringstraject doorlopen. Lees hier de folder voor verwijzers. Zie voor contactinformatie onder het Google Maps-kaartje.

Steunouder
Steunouders bieden een kind een of twee dagdelen per week een gastvrij thuis en geven zo een steuntje in de rug aan hun ouders. Neem contact op via alphenaandenrijn@steunouder.nl.

Sociaal Raadslieden
De Sociaal raadsvrouw is er voor alle inwoners die een vraag hebben over o.a. het recht op uitkering, studiefinanciering, toeslagen of voor vragen over rechten bij ontslag, consumentenzaken, gezag, etc. Zie voor contactinformatie onder het Google Maps-kaartje.

Cliëntondersteuning
Bij het voeren van een gesprek kan het fijn zijn om iemand te hebben die met je meedenkt en jou ondersteunt. Je kunt daarvoor altijd gratis gebruik maken van een onafhankelijke cliëntondersteuner. Een cliëntondersteuner kan samen met jou het gesprek voorbereiden, bij het gesprek aanwezig zijn en deze nabespreken. Cliëntondersteuners zijn ervaren vrijwilligers of professionals die verstand hebben van onderwerpen zoals huishoudelijke hulp, financiën of jeugd.

Je kunt cliëntondersteuning aanvragen door te bellen met het MEE Servicepunt via telefoonnummer 088 775 2000 of mail naar info@meezhn.nl. Op www.alphenaandenrijn.nl/clientondersteuning vindt je meer informatie.

Locaties in de buurt

088 900 4000

Ook als je woont in Rijnwoude, Boskoop, Aarlanderveen, Benthuizen, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk aan den Rijn, Oudshoorn en Zwammerdam

Opvoeden en Opgroeien
Sociale activering en begeleiding statushouders
Sociaal Raadslieden