Leiden

Maatschappelijk werk

Het Maatschappelijk Werk in Leiden werkt vanuit de Sociale wijkteams en Jeugd & Gezinsteams.

Zo bereik je de sociale wijkteams

  • Op werkdagen via telefoonnummer 14071, Leiden, keuze 2
  • Je kunt ook binnenlopen bij je wijkteam. Hieronder vind je de adressen en de openingstijden
  • Of doe een digitale aanmelding via www.swtleiden.nl

De sociale wijkteams werken zoveel mogelijk in de wijk en bij bewoners thuis. De medewerkers zijn daarom niet altijd op de vestigingen aanwezig.

Locaties in de buurt

088 900 4000

We werken tijdelijk vanuit huis. Onze kantoren en wijkcentra zijn gesloten i.v.m. het Coronavirus. Groepsactiviteiten vervallen tot nader order. Maar al het andere werk gaat natuurlijk gewoon door! We organiseren contacten op een andere manier, veelal via telefoon, WhatsApp, videobellen of het online dossier. We zijn, zoals altijd, iedere werkdag telefonisch bereikbaar van 09.00-17.00 uur via T 088 900 4000. We denken graag met je mee. Bijvoorbeeld hoe je alle ballen in de lucht kunt houden nu je thuis werkt met het gezin om je heen of als je je zorgen maakt of je aan het einde van deze maand nog geld overhoudt. Als je problemen hebt in je relatie of je overweegt om te scheiden. Als je vastloopt in je opleiding of werk. Als je dakloos bent of dreigt te worden of als je iets anders dwarszit wat je graag met iemand wilt bespreken.

Sociaal Wijkteam Roodenburg
Sociaal Wijkteam Binnenstad
Sociaal Wijkteam Morsdistrict
Sociaal Wijkteam Bos- en Gasthuisdistrict
Sociaal Wijkteam Noord en Boerhaave
Sociaal Wijkteam Stevenshof
Sociaal Wijkteam Merenwijk

Kun jij gezinnen of individuen ondersteunen na het afronden van de hulpverlening?

Zie je een uitdaging in het helpen versterken van de stabiele leefsituatie van gezinnen of individuen? Heb je voelsprieten voor signalen van terugval in problemen bij mensen? En ben je in staat ervoor te zorgen dat iemand de verandering kan vasthouden, zodat terugval voorkomen wordt? Kun je anderen helpen zoeken naar bruikbare ideeën om de stabiliteit duurzaam te bevorderen?

De gezinnen/individuen van De Binnenvest, Rosa Manus en Kwadraad kunnen soms nog steun gebruiken in hun situatie.

Je bespreekt de werkwijze van een vrijwilliger van Key Support, en gezamenlijk wordt er in de leefomgeving van het gezin/individu gewerkt.

Meer weten?

Download de folder: Vrijwilligers gezocht