Waddinxveen

Maatschappelijk werk, Opvoedbureau, Steunouder en Buurtbemiddeling

Wadwijzer
Weet jij waar je moet zijn met je vraag over (mantel)zorg, opvoeding, dagbesteding of relatie? Of ben jij op zoek naar informatie over schuld en wonen? Er is nu één loket in Waddinxveen: Wadwijzer! Zelf op zoek naar informatie  over zorg, welzijn en wonen in Waddinxveen? De website www.wadwijzer.info helpt en wijst je de weg! Je bent snel bij een telefoonnummer of e-mailadres waar jij naar op zoek bent. Niet gevonden wat je zocht? Neem contact op met het team Wadwijzer.

Team Wadwijzer
Wil jij dat er iemand met je meedenkt over jouw situatie? Het team Wadwijzer kijkt samen met jou naar een passende oplossing en helpt je op weg. Het team bestaat uit verschillende deskundigen die goed samenwerken.  Neem contact met het team Wadwijzer via telefoonnummer: 140182 of via e-mail: wadwijzer@waddinxveen.nl. Of kom langs tijdens een van onze inloopspreekuren. Zie de inloopspreekuren onder het Google kaartje.

Naast Wadwijzer is er in Waddinxveen ook:

Buurtbemiddeling
In Waddinxveen bieden wij ook Buurtbemiddeling aan. Zie de link onder het kaartje voor contactinformatie.

Opvoedbureau Midden-Holland
Zie de link onder het kaartje voor meer informatie.

Steunouder
Steunouders bieden een kind een of twee dagdelen per week een gastvrij thuis en geven zo een steuntje in de rug aan hun ouders. Neem contact op via waddinxveen@steunouder.nl.

Sociaal-juridische ondersteuning
Er zijn zoveel wetten, regelingen en sociale voorzieningen, dat het bijna onmogelijk is om van alles op de hoogte te zijn en te begrijpen hoe dingen geregeld zijn. Inwoners die een vraag hebben over bijvoorbeeld het recht op een uitkering, studiefinanciering en huurtoeslag of iemands rechten bij belasting, ontslag en voogdij kunnen terecht bij de Sociaal Raadslieden. Eventueel kan er ook ondersteuning geboden worden bij het invullen van formulieren, schrijven van brieven. De sociaal raadsman in Waddinxveen vervult de ombudsfunctie door te ondersteunen bij klachten. Zie onder het kaartje voor contactgegevens.

Locaties in de buurt

088 900 4000
Wadwijzer - locatie Anne Frank Centrum
Wadwijzer - locatie Naast de school
Buurtbemiddeling
Opvoedbureau Midden-Holland
Steunouder
Sociaal-juridische dienstverlening

Activiteiten in de buurt

Op dit moment zijn er geen activiteiten in de buurt gepland.

Buurtbemiddeling

Harde muziek of gestamp op de trap?
Een boom die de tuin overschaduwt?
Vuilnis op de galerij?

Voorkom dat irritaties en misverstanden met de buren uit de hand lopen!
Buurtbemiddeling helpt (gratis) met informatie, advies en bemiddeling.

– We gaan samen op zoek naar een oplossing
– Woon weer prettig in je eigen huis en straat
– Onze bemiddelaars zijn onafhankelijk en onpartijdig

buurtbemiddeling@kwadraad.nl
T  088 900 4000
www.kwadraad.nl/buurtbemiddeling

Vragen over opvoeding of ontwikkeling van je kind? Vraag het de CJG-pedagoog!

Soms weet je het als ouder even niet meer. Je kind stimuleren, maar ook grenzen stellen. Het klinkt zo eenvoudig, maar het is in de praktijk vaak anders.  Dan helpt het om met iemand te praten en je vragen, twijfels en zorgen te delen. Daarvoor kun je terecht bij het Opvoedbureau. De CJG-pedagogen van het Opvoedbureau bieden een luisterend oor, maar geven ook deskundig antwoord of praktisch advies.  Het Opvoedbureau is er voor alle ouders van kinderen van 0 – 19 jaar.

Zie voor contactinformatie bij ‘Locaties in de buurt’.

Folder CJG-pedagoog