Wassenaar

Maatschappelijk werk en Sociaal Raadslieden

Algemeen maatschappelijk werk

Inwoners kunnen bij Kwadraad Wassenaar terecht voor hulp bij:

  • Relatie en scheiding.
  • Gezin, opvoeden en opgroeien (in samenwerking met CJG Wassenaar).
  • Eenzaamheid of het verlies van een dierbare.
  • Juridische vragen, zoals bezwaar maken tegen een onterechte rekening (via SMO wassenaar).
  • Gezondheid en stress.

Samen met de maatschappelijk werker ga je op zoek naar een oplossing. Je hebt dan bijvoorbeeld een of meerdere gesprekken met een maatschappelijk werker of een sociaal raadsvrouw. Je kunt ook meedoen met een training of groepsgesprek die Kwadraad organiseert.

Schoolmaatschappelijk werk

Op 10 scholen in gemeente Wassenaar zijn schoolmaatschappelijk werkers van Kwadraad actief. Heb je een vraag voor de schoolmaatschappelijk werker? Neem dan contact op met Kwadraad of met de zorgcoördinator/intern begeleider van de school.

Wil je jezelf of iemand anders aanmelden bij Kwadraad?

Aarzel niet om je aan te melden. Kies uit één van deze mogelijkheden:

Heb je een andere vraag over welzijn, werk en zorg ?
Er is één telefoonnummer waar inwoners van Wassenaar met alle vragen over welzijn, werk en zorg terecht kunnen. Het telefoonnummer 088 – 654 93 80 is op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur bereikbaar. Het telefonisch loket zorgt ervoor dat inwoners en professionals sneller de juiste deskundige vinden die ondersteuning kan bieden.

Locaties in de buurt

088 900 4000
Maatschappelijk werk - locatie CJG
Sociaal Raadslieden
Formulierenbrigade
Schoolmaatschappelijk werk

Activiteiten in de buurt

Op dit moment zijn er geen activiteiten in de buurt gepland.

Relatie APK - Houd me vast

In Wassenaar verzorgen wij de cursus Houd me vast; een cursus om je (partner)relatie te verbeteren. Je vermindert ruzies en krijgt meer begrip voor elkaar. Door het volgen van de cursus ontstaat bij de meeste deelnemers een diepere emotionele verbinding met elkaar. Je leert anders te kijken naar patronen in je relatie, negatieve patronen te stoppen en de onderliggende emoties en behoeftes te herkennen. Hiermee breng je meer liefde in je relatie, een cadeau voor elkaar en je kinderen! Hou de Kalender op onze site in de gaten houden voor startdata.

Groep Rouwen en verder

Hoe verwerk je het verlies als iemand van wie je houdt overlijdt? Hoe ga je om met pijn, verdriet of boosheid? De Rouwverwerkingsgroep voor volwassenen kan je helpen het verlies een plaats te geven. Hier ontmoet je anderen die hetzelfde hebben meegemaakt. Maatschappelijk werkers van Kwadraad begeleiden de groep. Ze geven uitleg over theorie in afwisseling met opdrachten. Houd de kalender in de gaten voor de startdata.