Mariëlle Regeer, maatschappelijk werker in opleiding

Mariëlle Regeer, maatschappelijk werker in opleiding

Hoe lang werk je al bij Kwadraad en hoe ben je bij ons terecht gekomen?

Ik heb negen maanden stage gelopen bij Kwadraad in het sociaal wijkteam Leiden Noord en Boerhaave. Ik vond mijn stage via de stagemarkt op de Hogeschool Leiden, waar ik studeer. Ik zocht een stageplek met veel verschillende doelgroepen en dat is precies wat ik bij Kwadraad vond.

Wat was jouw rol binnen het team?

Ik was maatschappelijk werker in opleiding. Ik leerde alle werkzaamheden van een professional stapsgewijs in de praktijk en richtte me op zowel welzijns- als maatschappelijk werk. Binnen het team kon ik zelf bepalen waarin ik mij wilde ontwikkelen en ik kon altijd op mijn collega’s rekenen.

Hoe zag jouw werkdag eruit?

Iedere dag was weer anders. Huisbezoeken, rapporten schrijven, teamvergaderingen bijwonen, telefoontjes beantwoorden en meedraaien met het inloopspreekuur. Ook al plande ik mijn hele week vooruit, er kwamen altijd onverwachte taken op mijn pad. Dit vraagt om flexibiliteit, maar houdt het werk ook afwisselend en uitdagend.

Waarom is jouw werk belangrijk?

Als stagiair kan ik een frisse wind zijn en nieuwe ideeën brengen. Ik lees vanuit mijn studie veel literatuur en kan mijn kennis vervolgens toepassen in de praktijk.

Wat is voor jou waardevol in je werk?

Ik vind het belangrijk dat bewoners een goed gevoel hebben over mijn begeleiding en dat er voldoende afwisseling en uitdaging in mijn werk zit. Ook vind ik het belangrijk dat ik bewoners zie groeien, al is het maar met kleine stapjes. Daar haal ik veel voldoening en energie uit.

Wat is het meest opmerkelijke dat je op de werkvloer hebt meegemaakt?

De maatregelen rondom het coronavirus. Kwadraad hield haar medewerkers goed op de hoogte en gaf duidelijke informatie. Wat mij verraste waren alle initiatieven die door medewerkers en bewoners werden opgetuigd, van boodschappendiensten tot een telefonisch spreekuur over scheidingen.

Hoe zou je Kwadraad in een zin of enkele woorden samenvatten?

Een werk/stageplek waar geen dag hetzelfde is, waar het hart van een hulpverlener zijn werk kan doen en je samen met collega’s het vak blijft ontwikkelen.