Kom maar op, ik ben top! Assertiviteitstraining voor groep 6 t/m 8

Deze activiteit is reeds begonnen. Wellicht vind je onderaan de pagina een soortgelijke cursus die je zou willen doen? Of klik HIER voor de volledige kalender.
→ Gouda
Let op, deze activiteit zit vol! Als je je aanmeldt, dan kom je op een wachtlijst als de training misschien nog eens wordt gegeven.

In deze training kunnen de kinderen leren dat hun manier van reageren er één is, maar dat er ook andere manieren van reageren zijn. Manieren waardoor zij beter voor zichzelf kunnen opkomen.

Er wordt op een speelse manier gewerkt aan inzicht in hoe de problemen ontstaan. Natuurlijk zal dit van kind tot kind verschillen. In deze training is aandacht voor de individuele verschillen en wat ieder kind nodig heeft om zijn of haar manier van reageren te kunnen veranderen. Het werken aan verandering gebeurt door te leren van elkaar, door  uitleg en oefening over de invloed van gedachten, gevoel en gedrag: hoe doe je iets.

Ook leren de kinderen vaardigheden, zoals een gesprek beginnen,  vragen om mee te spelen, te reageren op pesten en kritiek, nee te zeggen en problemen en ruzies op te lossen.

De training richt zich op verschillende situaties, school, vrije tijd en ook social media. In de training worden vaardigheden uitgelegd en geoefend. Door de speelse werkvormen en rollenspelen kunnen zij in een veilige situatie een nieuwe manier van voor zichzelf oefenen en leren. Omdat oefening bijdraagt aan het effect zijn er ook opdrachten en oefeningen voor thuis. Voor ouders is er een ouderbijeenkomst, waarin zij uitleg en handvatten krijgen om hun kind thuis ook te stimuleren in op een positieve manier op te komen voor zichzelf en steviger in hun schoen te staan.

Voor wie is deze groep?

Deze training is voor kinderen van groep 6 tot en met 8 van de basisschool. Beide ouders moeten toestemming geven via een toestemmingsformulier. Neem contact op met ons als dit niet mogelijk is.

Praktische informatie

  • 8 bijeenkomsten op woensdag.
  • Start: woensdag 11 mei 2022
  • Tijd: 15.30 – 17.00 uur.
  • De training vindt plaats in Ontmoetingscentrum van Noord, Lekkenburg1, Gouda.
  • Voorafgaand aan de training vindt een kennismakingsgesprek plaats.
  • Kosten: geen.
  • Aan de training doen minimaal 6 en maximaal 10 kinderen mee.

Informatie en aanmelding

Wil je meer informatie over deze groep? Neem contact met ons op via T 088 900 4000 of meld je kind gelijk aan via ' Aanmelden voor deze activiteit'.