Partners & opdrachtgevers

Kern van van ons werk

Mensen ondersteunen bij problemen waar zij in het leven tegenaan lopen. Wij helpen bij het vinden van duurzame oplossingen waar cliënten met eigen inzet, talent en netwerk aan werken. Dat doen we individueel, in groepsverband en op digitale wijze. Daar waar mensen zijn: op school; thuis; het ontmoetingscentrum in de wijk; bij de huisarts en onze locaties. Altijd om iemand weer verder zelf op weg te helpen. We werken met mensen en we doen mensenwerk.

Waar zijn wij van?

Kwadraad werkt vanuit gedeelde waarden. Het ‘mens zijn’ staat altijd voorop – in wat we doen, hoe we samenwerken en hoe we onszelf organiseren.

  • We zien mensen als geheel en kijken verder dan het probleem waar iemand tegenaan loopt.
  • Wij kijken naar het leven van mensen, het systeem waarin ze functioneren.
  • Hebben aandacht voor wat iemand bijzonder maakt en komen tot oplossingen die passen en effectief zijn.
  • Wij zijn een organisatie die menselijk is in de kern en dat werkt door in al onze waarden.

Drie regio's

Kwadraad heeft haar werkgebied verdeeld in drie regio's: Midden, Zuid en Noord.
Zie onderaan deze pagina de contactgegevens van de regiodirecteuren Markt & Strategie.

Kwadraad ziet dat het aanbod van de hulpverlening op complexe scheiding toeneemt. Vanuit een preventieve visie heeft Kwadraad de Relatie APK opgericht. Lees meer

Ruim één derde van de Nederlandse huishoudens heeft betalingsachterstanden. Bij bijna één op de vijf huishoudens heeft problematische schulden of loopt daar risico op. Lees meer

Onze diensten

Medewerkers van Kwadraad maatschappelijk werk begeleiden en ondersteunen mensen bij hun dagelijkse leefproblemen. We doen dat met een breed pakket van diensten van licht tot intensief, zowel individueel als collectief en steeds meer blended. Onze medewerkers werken daar waar de burgers zijn, in wijken en buurten, gezondheidscentra, buurtcentra, scholen en bij burgers thuis.

Bekijk hier al onze diensten

Koers 2023-2025 en onze Waarden

Kwadraad werkt vanuit gedeelde waarden. Het ‘mens zijn’ staat altijd voorop – in wat we doen, hoe we samenwerken en hoe we onszelf organiseren. Met onze holistische blik zien we mensen als geheel, en kijken we verder dan het probleem waar iemand tegenaan loopt.

Lees verder

Kwaliteit

Kwadraad is ISO 9001-2015 gecertificeerd. In 2020 heeft er een certificaat-vernieuwing plaatsgevonden. Kwadraad staat voor kwaliteit en het continu willen ontwikkelen en verbeteren van haar dienstverlening.

Lees verder

Waar vind je Kwadraad?

Kwadraad werkt in alle gemeenten die je hieronder kunt selecteren. Kijk waar en waarmee we je kunnen helpen.

Privacy en werkwijzen

Kwadraad hecht veel waarde aan de bescherming van ieders persoonsgegevens. In onze werkwijzen is dat steeds het uitgangspunt. Bijvoorbeeld hoe het zit met digitale veiligheid en hoe het werkt met inzage van (online) dossiers.

Lees verder