Samen Oplopen: een bijzonder project start in Gouda

In samenwerking tussen Kwadraad en Stichting Samen Oplopen is de aftrap gegeven voor een bijzonder nieuw project. Samen Oplopen, dat al succesvol is in 23 andere gemeenten in Nederland, komt nu ook naar Gouda.

Samen Oplopen: een bijzonder project start in Gouda

Een steuntje in de rug voor gezinnen
Samen Oplopen geeft steun aan gezinnen en jongeren die het, door uiteenlopende omstandigheden, moeilijk hebben. Gezinsvrijwilligers helpen gezinnen met praktische vragen, een luisterend oor of een helpende hand op een informele manier. Hierdoor ontspannen de gezinnen weer en kunnen kinderen gezond opgroeien.

Een bijzonder initiatief van Kwadraad
Kwadraad, een organisatie die zich inzet voor maatschappelijk werk en welzijn, neemt het voortouw om Samen Oplopen naar Gouda te brengen. "Dit project is als een pareltje voor ons," zegt Rudolf Oosterbaan, Projectleider Welzijn. "In een wereld waarin het soms lastig is om je weg te vinden, biedt Samen Oplopen een manier om elkaar te en ondersteunen en een bijzondere band met elkaar op te bouwen."

Iets betekenen voor een ander kan gewoon in je eigen buurt
Samen Oplopen is geen standaard vrijwilligerswerk; het is een manier om echt betrokken te zijn bij de lokale gemeenschap op een persoonlijk niveau. Als vrijwilliger ga je regelmatig op bezoek bij een gezin met uitdagingen en maak je écht een verschil. Door bijvoorbeeld te spelen met de kinderen, gezelligheid te bieden, mee te kijken met de administratie of te helpen de Nederlandse taal en cultuur te begrijpen. Lianne Kastelein, de coördinator van Samen Oplopen in Gouda, over de kracht van het project: “Samen Oplopen is een hele mooie laagdrempelige manier van elkaar hulp bieden. Het belangrijkste doel: stress verminderen. Want iedereen kan wel eens een steuntje in de rug gebruiken”.

Hoe jij kan bijdragen?
Kwadraad is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die iets willen betekenen voor hun stadsgenoten. Als dit bijzondere project je aanspreekt en je meer informatie wilt, kijk dan op www.samen-oplopen.nl. Of neem contact op met Kwadraad via Lianne Kastelein (l.kastelein@kwadraad.nl). Samen kunnen we bouwen aan een sterke gemeenschap waar niemand er alleen voor staat!