KIES

Deze activiteit is reeds begonnen. Wellicht vind je onderaan de pagina een soortgelijke cursus die je zou willen doen? Of klik HIER voor de volledige kalender.
→ Noordwijk

KIES staat voor Kinderen In Een Scheiding. Als je gaat scheiden is dat ingrijpend voor alle gezinsleden. Je kind kan daar niet altijd met anderen over praten. Het heeft verdriet, is misschien boos of gefrustreerd. Maar weet niet wat hij of zij met de gevoelens kan doen.

Voor wie

Jongeren van 12 tot 16 jaar van wie de ouders gaan scheiden of zijn gescheiden en die in Noordwijk wonen.

Inhoud

ls je kind te lang blijft rondlopen met zijn of haar gevoelens zonder erover te praten, kan dat gevolgen hebben. Voor de schoolprestaties, eigenwaarde, de relatie met ouders en andere gezinsleden en misschien later voor zijn of haar eigen relatie.

Hoe kinderen omgaan met de situatie kan zeer verschillend zijn.

Inhoud van de bijeenkomsten

In de KIES-groep gaan de jongeren op verschillende manieren aan de slag. We werken met werkvormen zoals spel, toneel, schrijven filmpjes kijken en praten. Binnen de groep vinden de jongeren herkenning en kunnen ze veel voor elkaar betekenen.

Doordat je kind ervaringen deelt met leeftijdsgenoten merkt hij of zij dat het niet de enige is die een scheiding meemaakt. Je kind leert praten over wat het moeilijk vindt thuis. Het leert emoties te herkennen en deze gevoelens ook de delen met anderen.

De groep bestaat uit minimaal 6 en maximaal 8 jongeren.

Meer informatie en aanmelden

Wil je meer informatie over deze groep? Neem contact met ons op via 088 900 4000 of meld je kind gelijk aan via 'Aanmelden voor deze activiteit'.