Met alle geweld een relatie

Deze activiteit is reeds begonnen. Wellicht vind je onderaan de pagina een soortgelijke cursus die je zou willen doen? Of klik HIER voor de volledige kalender.
→ Katwijk

Samen met Rivierduinen GGZ Leiden geeft Kwadraad Maatschappelijk Werk al een aantal jaar de training ‘Met alle geweld een relatie’. Aan de training kunnen vrouwen van 20 tot 60 jaar deelnemen, die in een geweldsituatie zitten of in het recente verleden een partner hadden die hen fysiek of mentaal mishandelde. 

Waarom deze cursus?

In elk gezin en in elke relatie vindt wel eens ruzie plaats. Dat is heel normaal. Maar wat als de stoppen doorslaan? Zo erg dat er wordt geslagen, uitgescholden en dagenlang gezwegen? Of dat uw partner u dwingt om seks te hebben, controleert met wie u praat en waar u naartoe gaat? Dit is natuurlijk niet normaal. En toch komt het meer voor dan u denkt. Veel meer. De cursus met ‘alle geweld een relatie’ maakt vrouwen weerbaar en voorkomt verergering van geweld en intimidatie. Ze leren ook om grenzen te stellen. Deelnemers aan deze training benadrukken de kracht en steun die uitgaat van de groep. Door ervaringen te delen met lotgenoten weten ze dat ze niet alleen zijn. Van anderen krijgen vrouwen vaak het advies om hun partner te verlaten. Lotgenoten in de training begrijpen dat het ingewikkeld is. Het is belangrijk dat het geweld stopt en dat hoeft niet te betekenen dat je de relatie moet beëindigen.

Praktische informatie

  • De cursus vindt plaats in Rijnsburg, Graaf Florislaan 18.
  • Op dinsdag van 09.30-11.30 uur.
  • Er zijn negen bijeenkomsten; vanaf 24 maart 2015.
  • Deelname is gratis.
  • De cursus wordt aangeboden in samenwerking met Rivierduinen en begeleid door een maatschappelijk werker van Kwadraad en een preventiefunctionaris van Rivierduinen.
  • Na aanmelding word je uitgenodigd voor een intakegesprek.

Informatie en aanmelden

Wil je meer informatie over deze cursus? Neem contact met ons op via 088 900 4000 of meld je aan via de knop 'Aanmelden voor deze activiteit'.