Online chatten met een maatschappelijk werker

— Klaas GutjahrLayla

Nu face-to-face contact niet kan, zoeken we naar online mogelijkheden. Zo is er sinds vorige week een chatspreekuur op de website van Kwadraad te vinden. Van 09:00 tot 17:00 uur zit er een maatschappelijk werker klaar om je te helpen met vragen of om gewoon even naar je te luisteren. Een van de dertig maatschappelijk werkers die tijdens het spreekuur aan onze kant van de computer zit, is Klaas Gutjahr.

Klaas loopt inmiddels acht maanden stage bij Kwadraad. “Het is een rare tijd om stage te lopen, zeker als maatschappelijk werker,” vertelt hij. “Maar het is ook een unieke situatie vol kansen en leermogelijkheden. Mijn vaste gesprekken met cliënten doe ik nu via de telefoon. Soms is het lastig wanneer je niet over iemands schouder mee kan kijken bij het online invullen van formulieren of geen lichaamshouding ziet.”

Dat geldt ook bij het chatspreekuur, maar dat onpersoonlijkere contact levert volgens Klaas ook een aantal voordelen op. “Het chatten is ontzettend laagdrempelig. Dat maakt het makkelijker om vragen te stellen.”

We helpen je tijdens het chatspreekuur met al je vragen.

Vragen waarmee de maatschappelijk werkers kunnen helpen tijdens het chatspreekuur zijn bijvoorbeeld opvoedingsvragen, vragen over school of studie, financiële vragen over bijvoorbeeld ondernemerschap of het opbouwen van schulden in deze tijd. Maar je kan er ook praten over persoonlijkere onderwerpen zoals eenzaamheid, je relatie of hoe je omgaat met een huis vol schreeuwende kinderen.

Dus ben je op zoek naar advies, tips of gewoon even je hart wil luchten, tijdens het chatspreekuur zit er iemand voor je klaar!