Opening VraagWijzer Rotterdam Centrum

16 mei 2013, Wethouder Moti en portefeuillehouder Masselink openen vernieuwde Vraagwijzer Rotterdam Centrum.

Nederland,  Rotterdam 16 mei 2013. De opening, in de Stadswinkel in Rotterdam (in het stadhuis aan de C-singel) van ons VraagWijzer-loket (voor maatschappelijk werk) foto:Arie Kievit

Wethouder Richard Moti (financiën, dienstverlening en organisatie): “De Vraagwijzer is een mooi voorbeeld van hoe we het willen in Rotterdam: één loket waar je met alle vragen terecht kan en waar we onze inwoners helpen om het zoveel mogelijk op eigen kracht te doen.”

Ook Marjolijn Masselink (portefeuillehouder welzijn en financiën Rotterdam Centrum) sprak haar trots uit: “We hebben door middel van onze aanbesteding in Kwadraad de allerbeste partner gevonden om de VraagWijzer te realiseren. Naast de loketten, zoals hier in de Stadswinkel, kunnen bewoners met de digitale VraagWijzer direct zelf aan de slag. Als iemand niet naar het loket kan komen springt de consulent op de VraagWijzerfiets en brengt een bezoek aan huis."

De vernieuwde VraagWijzer Rotterdam Centrum werd donderdag 16 mei officieel geopend. Bewoners en relaties waren te gast in de Stadswinkel aan het Doelwater om kennis te maken met de mensen van Kwadraad en Participe, die VraagWijzer sinds 1 januari uitvoeren. VraagWijzer is méér dan een loket in de stadswinkel: er worden ook spreekuren gehouden aan het Gerrit Sterkmanplein 1 in het Oude Westen en in het Wijkgebouw Stadsdriehoek aan de Kipstraat 37. Ook wordt er gewerkt met drie wijkconsulenten die hun wijk goed kennen, op verschillende plekken spreekuren houden en als het nodig is thuis afspreken.

Nieuw voor VraagWijzer is dat inwoners ook online terecht kunnen bij VraagWijzer via www.vraagwijzercentrum.nl. Hier zijn antwoorden op veelgestelde vragen en is een agenda met alle activiteiten in de wijk te vinden. Inwoners kunnen ook chatten met VraagWijzerconsulenten en zelf aan de slag door hun eigen pagina aan te maken.

VraagWijzer is het loket voor vragen over wonen, zorg, welzijn en inkomen. De inwoners van Rotterdam Centrum worden al sinds 1 januari geholpen door VraagWijzerconsulenten van twee nieuwe aanbieders: Kwadraad en Participe. Kwadraad en Participe hebben VraagWijzer Rotterdam Centrum gegund gekregen na een aanbesteding van de deelgemeente Rotterdam Centrum. Kwadraad is de grootste aanbieder van maatschappelijk werk in Nederland en helpt mensen in meer dan 40 gemeenten in Zuid-Holland. Bij Participe kunnen mensen terecht voor allerlei diensten, regelingen, huur van accommodaties, mantelzorgpunt en vrijwilligerswerk.

Foto: Arie Kievit