Buurtbemiddeling

Harde muziek of gestamp op de trap. Een hond die voor de deur plast. Een boom die de tuin overschaduwt of een kinderwagen op de galerij. Voor je het weet, groeien kleine irritaties uit tot grote conflicten. Buren worden vreemden, of erger nog, vijanden. Herken je dit? Buurtbemiddeling Kwadraad helpt om het niet zover te laten komen. Met informatie, advies en bemiddeling komt er weer ruimte voor wederzijds begrip.

kwadraad-dag-van-de-scheiding

Wat kan ik zelf doen?

  • Ga eerst eens rustig met de buren praten. Ben je boos? Kom eerst tot rust en bedenk daarna wat je tegen je buren wil zeggen.
  • Hoe zeg ik het mijn buren? Gebruik zoveel mogelijk de ik-vorm.  Zeg wat je hoorde/zag, wat je graag zou willen veranderen en vraag de buren om hun medewerking.
  • Maak het liefst  duidelijke afspraken met elkaar. Lukt het niet meteen, stel dan voor om er allebei over na te denken en binnenkort opnieuw met elkaar te praten. Spreek meteen een tijdstip daarvoor af.

Buurtbemiddeling Kwadraad

Vind je het lastig om in gesprek te komen of loopt het gesprek op niets uit? Dan kan je Buurtbemiddeling inschakelen. Je kunt bij ons terecht voor advies of voor bemiddeling. De bemiddelaars zijn vrijwilligers van Kwadraad die getraind zijn in gespreksvoering.
Voor meer informatie kun je hier onze folder downloaden.

Tips en advies

Wil je  advies over hoe je de burenrelatie kunt verbeteren? Lokale organisaties van Buurtbemiddeling hebben een landelijke site  ontwikkeld: www.problemenmetjeburen.nl.
Hier kun je terecht voor algemene informatie over burenproblemen en tips voor mogelijke oplossingen.
Bezoekers worden verwezen naar de dichtstbijzijnde buurtbemiddelingsorganisatie.

Welke  gemeenten

Buurtbemiddeling Kwadraad is werkzaam in de volgende gemeenten: Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpen aan den IJssel, Waddinxveen, Woerden, Zuidplas, Krimpenerwaard en Stichtse Vecht.

Contact

T              088 900 4000
E              buurtbemiddeling@kwadraad.nl

Jaarverslagen Buurtbemiddeling 2017

Hieronder staan de jaarverslagen van 2017 met cijfers en informatie per gemeente. Neem vooral een kijkje!

Jaarverslag 2017 - Krimpenerwaard
Jaarverslag 2017 - Gouda
Jaarverslag 2017 - Krimpen aan den IJssel
Jaarverslag 2017 - Bodegraven-Reeuwijk
Jaarverslag 2017 - Stichtse Vecht
Jaarverslag 2017 - Waddinxveen
Jaarverslag 2017 - Woerden
Jaarverslag 2017 - Zuidplas