Buurtbemiddeling

Harde muziek of gestamp op de trap. Een hond die voor de deur plast. Een boom die de tuin overschaduwt of een kinderwagen op de galerij. Voor je het weet, groeien kleine irritaties uit tot grote conflicten. Buren worden vreemden, of erger nog, vijanden. Herken je dit? Buurtbemiddeling Kwadraad helpt om het niet zover te laten komen. Met informatie, advies en bemiddeling komt er weer ruimte voor wederzijds begrip. Lees verder na de video...

Wij zoeken vrijwillige buurtbemiddelaars

Wat kan ik zelf doen?

  • Ga eerst eens rustig met de buren praten. Ben je boos? Kom eerst tot rust en bedenk daarna wat je tegen je buren wil zeggen.
  • Hoe zeg ik het mijn buren? Gebruik zoveel mogelijk de ik-vorm.  Zeg wat je hoorde/zag, wat je graag zou willen veranderen en vraag de buren om hun medewerking.
  • Maak het liefst  duidelijke afspraken met elkaar. Lukt het niet meteen, stel dan voor om er allebei over na te denken en binnenkort opnieuw met elkaar te praten. Spreek meteen een tijdstip daarvoor af.

Buurtbemiddeling

Vind je het lastig om in gesprek te komen of loopt het gesprek op niets uit? Dan kan je Buurtbemiddeling inschakelen. Je kunt bij ons terecht voor advies of voor bemiddeling. De bemiddelaars zijn vrijwilligers van Kwadraad die getraind zijn in gespreksvoering. Voor meer informatie kun je hier onze folder downloaden.

Tips en advies

Wil je  advies over hoe je de burenrelatie kunt verbeteren? Lokale organisaties van Buurtbemiddeling hebben een landelijke site ontwikkeld: www.problemenmetjeburen.nl.
Hier kun je terecht voor algemene informatie over burenproblemen en tips voor mogelijke oplossingen.
Bezoekers worden verwezen naar de dichtstbijzijnde buurtbemiddelingsorganisatie.

Buurtbemiddeling zoekt vrijwilligers!

Als vrijwilliger  word je ingezet bij burenoverlast en buren ruzies. Je gaat altijd samen met een collega buurtbemiddelaar op pad. Ben je geïnteresseerd in communicatie en ga je conflicten niet uit de weg? Dan is dit je kans om als vrijwillig buurtbemiddelaar aan de slag te gaan. Lees hier meer informatie en hoe je je aan kunt melden als vrijwilliger.

Welke gemeenten

Buurtbemiddeling Kwadraad is werkzaam in de volgende gemeenten: Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpen aan den IJssel, Waddinxveen, Woerden, Zuidplas, Krimpenerwaard, Stichtse Vecht, Oudewater en (per 01.01.2020) Zoetermeer.

Contact

T              088 900 4000
E              buurtbemiddeling@kwadraad.nl

Jaarverslagen Buurtbemiddeling 2019

Hieronder staan de jaarverslagen van 2019 met cijfers en informatie per gemeente. Neem vooral een kijkje!

Jaarverslag 2019 - Bodegraven-Reeuwijk 
Jaarverslag 2019 - Krimpen aan den IJssel 
Jaarverslag 2019 - Krimpenerwaard
Jaarverslag 2019 - Gouda 
Jaarverslag 2019 - Oudewater 
Jaarverslag 2019 - Stichtse Vecht
Jaarverslag 2019 - Waddinxveen
Jaarverslag 2019 - Woerden
Jaarverslag 2019 - Zuidplas