Problemen op je werk oplossen

Heb je problemen op je werk? Word je onder druk gezet of is er iets anders waardoor je niet goed functioneert? Ga in gesprek met je werkgever of zoek hulp bij een maatschappelijk werker. Of misschien helpen de tips hieronder om je problemen op te lossen.

Tip 1: Ga in gesprek met je werkgever

Als je een probleem hebt met je werkgever of leidinggevende, is het lastig om het gesprek aan te gaan. Door erover te praten, vind je meestal wel een oplossing. Als je de afspraak maakt, wees dan duidelijk waarover je wilt praten. En bereid je goed voor op het gesprek. Breng bijvoorbeeld eerst in kaart welke problemen je concreet hebt en hoe je wilt dat de situatie verandert. Dat kun je ook samen met iemand doen. Laat je tijdens het gesprek niet leiden door je emotie, want dat levert meestal niet het gewenste resultaat op.

Tip 2: Vraag hulp van een maatschappelijk werker

Merk je dat je emoties je de baas zijn of dat het lastig is je emoties te scheiden van het probleem? Vraag dan hulp van een maatschappelijk werker. Je kunt samen de situatie in kaart brengen en een plan van aanpak opstellen. Wil je meteen een afspraak maken? Kijk hieronder bij Direct aan de slag hoe je ons kunt bereiken.

Tip 3: Volg een assertiviteitstraining

Problemen op het werk kun je oplossen door beter voor jezelf op te komen. Kwadraad biedt diverse (online) trainingen om assertiever te worden. Kijk hieronder bij Direct aan de slag hoe je je daarvoor kunt aanmelden.

Hulp bij problemen op je werk

Wil je ondersteuning omdat je problemen op je werk hebt? Wij kunnen je op verschillende manieren helpen. Kies hieronder bij Direct aan de slag hoe je contact met ons opneemt.