Als jouw kind overlijdt

Het verliezen van jouw kind die misschien ook een broer/zus was voor jouw andere kinderen is een heel ingrijpende gebeurtenis binnen een gezin. Je hebt zorgen en verdriet en gaat een zwaar rouwproces door. Je andere kinderen zien en voelen dit en zij missen ook hun broer of zus. Ze willen je misschien niet extra belasten, kunnen er niet over praten en gedragen zich anders dan normaal. In combinatie met je eigen rouwproces is dit een moeilijke situatie.

Tip 1: Zoek begeleiding voor jezelf en je gezin

Omdat iedereen op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo rouwt, kan dit ook voor spanningen in je relatie zorgen.

Wil je informatie of hulp om met je verdriet om te gaan of wil je weten hoe je je andere kind(eren) hierbij kunt helpen? Maak dan een afspraak met een maatschappelijk werker van Kwadraad. Je kunt ook contact zoeken met lotgenoten. Bijvoorbeeld via Vereniging Ouders van een ‘’Overleden Kind’’.

Tip 2: Zoek een specialist die je kind(eren) kan begeleiden

Er zijn organisaties gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen bij rouw- en verliesverwerking. Meer informatie kun je onder andere vinden op de websites van ‘’Stichting Achter de Regenboog’’, ‘’Stichting Jonge Helden’’. Of maak een afspraak met een maatschappelijk werker. Samen kijken jullie naar wat nodig is voor jezelf en jouw kind(eren).

Tip 3: Online ondersteuning

Ben je er nog niet aan toe om het overlijden van je kind te bespreken met een buitenstaander? Voelt ondersteuning op afstand misschien beter? Dan kun je ons ook online benaderen met je vragen en krijg je binnen één werkdag antwoord. Er wordt een online dossier aangemaakt die je ook zelf kunt inzien.

Wil je online hulp? Bekijk hieronder bij Direct aan de slag hoe je ons kunt bereiken.