Spreekuur algemeen maatschappelijk werk

→ De Ronde Venen

Met wat voor vragen kun je bij het spreekuur terecht?

Welkom bij ons spreekuur, waar inwoners een open en uitnodigende omgeving vinden om hun sociale en psychosociale behoeften aan te pakken. Hier, in onze laagdrempelige ruimte, ben je vrij om binnen te lopen en begroet te worden door een toegewijde maatschappelijk werker. Of je nu worstelt met geestelijke onrust, spanning, behoefte hebt aan structuur in je leven, of de controle wilt hervinden te midden van huisvestings- en werkproblemen, wij staan voor je klaar. Ook bieden wij een veilige plek om te ontladen, bijvoorbeeld als je verdriet, onderdrukte angst of boosheid met je meedraagt die je graag wilt uiten.

Het spreekuur is bedoeld voor vragen op diverse leefgebieden:

  • rouw,
  • relatie en scheiden,
  • stress gerelateerde klachten,
  • depressieve klachten,
  • eenzaamheid,
  • werk,
  • assertiviteit,
  • weerbaarheid.

Tijdens het spreekuur denkt de professional met je mee en krijg je informatie en advies. Mocht het nodig zijn, wordt er een vervolgafspraak gemaakt.

Wanneer en waar is het spreekuur?

Het spreekuur van het algemeen maatschappelijk werk is elke woensdag van 09.00 tot 10.00 uur (m.u.v. schoolvakanties) aan de Hoofdweg 1 in Mijdrecht.

Meer dan hulp bij problemen

Ons spreekuur is meer dan alleen hulp bij problemen. Het is een plek waar je zonder schroom kunt binnenkomen, zelfs als je geen specifieke vraag hebt. Je kunt hier ontspannen met een kopje koffie of gewoon een praatje maken met mede-inwoners.

We zijn er om je te informeren en te ondersteunen bij het verminderen van negatieve spanning en het omgaan met life-events en trauma's. Voor degenen die moeite hebben met sociale vaardigheden of het aangeven van grenzen, bieden we praktische methoden om te groeien en sociaal vaardiger te worden. En als eenzaamheid je parten speelt, zijn we hier om je te ondersteunen bij het versterken van je sociale netwerk en het verbeteren van je kwaliteit van leven.

Kortom, ons spreekuur is een plek waar je kunt komen zoals je bent, waar je gehoord wordt en waar je ondersteuning vindt om stappen te zetten naar een evenwichtiger en bevredigender leven. We kijken ernaar uit je te verwelkomen en samen te werken aan jouw welzijn.

Contact

Aanmelden mag, maar is niet nodig. Voor vragen kun je contact opnemen met:
E-mail: bureaudienst.derondevenen@kwadraad.nl