Beweeglessen bij de taalschool in Alphen aan den Rijn

Is het ‘het meisje’ of ‘de meisje’? Als je ‘de meisje’ zegt dan moet je 5 squats doen. Dit is natuurlijk geen bootcamp, maar een voorbeeld uit een van de beweeglessen. Deze lessen organiseert Kwadraad samen met Taalschool Echt Nederlands in Alphen aan den Rijn. De beweeglessen zijn een manier om de cursisten te laten bewegen terwijl ze de Nederlandse taal beter leren kennen. Lees meer in dit artikel van Echt Nederlands.

 

Op een gezellige en luchtige manier doen de cursisten elke donderdagmiddag mee aan een beweegles. Hierin staan bewegen en Nederlands leren centraal. Samen spelen ze leuke en leerzame spellen, zoals de spellingsestafette. Hierbij gaan twee groepen de strijd met elkaar aan. Welk team als eerste een goed gespeld woord aan de andere kant van de zaal heeft staan wint.

Genoeg bewegen voor een gezond leefpatroon

Buurtsportcoach Thijs laat ook zien hoe belangrijk het is om genoeg te bewegen in een gezond leefpatroon. Ze denken na over vragen als: 'Hoe ga jij naar school?' en 'Op welke manier doe jij boodschappen?'. De antwoorden worden genoteerd en bij elkaar opgeteld. Zo weten de cursisten precies hoeveel ze daadwerkelijk bewegen.

Leren en bewegen

Bij de sportactiviteiten in de beweeglessen van Kwadraad en Echt Nederlands staat dus niet alleen bewegen, maar ook het leren van Nederlands centraal. Wil je meer lezen over de beweeglessen en ben je benieuwd hoe dat eruit ziet? Kijk dan op de website van Echt Nederlands.