Gratis informatieavond: Uitkomen met inkomen – Hillegom

De maandelijkse lasten stijgen, terwijl daar voor de meeste mensen geen extra inkomsten tegenover staan. Voor veel mensen is het steeds meer een uitdaging om rond te komen. Gemeente Hillegom organiseert een gratis informatieavond voor alle inwoners van Hillegom over besparen in deze krappe tijden. Marieke Henselmans, bekend van het televisieprogramma “Geen cent te makken” en expert op het gebied van vrolijk besparen, praat de avond aan elkaar en geeft vele bespaartips. Zij schrijft over dit onderwerp stukjes in het Algemeen Dagblad, werkt samen met het Nibud en geeft lezingen en workshops.

Datum:   11 februari 2014
Locatie: De Hoeksteen, Karel Doormanplein 2, Hillegom
Tijd:        19.30 tot 21.30 uur

Tips uitwisselen
Zeker nu de crisis al een paar jaar aanhoudt, is het zaak creatief om te gaan met de middelen die we hebben. Kosten stijgen, maar inkomens blijven vaak gelijk. Tijdens de informatieavond krijgt u veel tips over slimmer omgaan met geld. Ook kunt u onderling met andere bezoekers tips uitwisselen.

Welke organisaties doen mee?
De gemeente organiseert de informatieavond samen met de partners Stek Wonen, Stichting Kwadraad en ISD Bollenstreek. Stichting Welzijn Hillegom is aanwezig en geeft informatie over het Repair café. Repair Cafés zijn gratis bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. Verder zijn aanwezig: Tante Trees kringloop winkel, de voedselbank, de speel-o-theek, de bibliotheek en NicKel. Bij deze laatste organisatie gaat het om betaling van artikelen of ruildiensten via opgebouwde punten (NicKels).

Bron: gemeente Hillegom