Sociaal werk doe je met Sociaal Werkers

Bron: MOgroep

Tien redenen om voor Sociaal Werkers te kiezen

De MOgroep heeft met leden een campagne ontwikkeld om de Sociaal Werker in de schijnwerpers te zetten. De campagne richt zich op beleidsmakers, gemeenten en andere organisaties die samen met Sociaal Werkers de transformatie van het lokale sociaal domein vorm moeten geven. Marijke Vos, voorzitter van de MOgroep, overhandigde het eerste exemplaar van het campagneboekje aan Jantine Kriens, voorzitter directieraad VNG. Zij deed dit samen met Antoinet Wijnakker, de Sociaal Werker van het jaar 2013.

Het Rijk wil meer verantwoordelijkheid bij burgers leggen, decentraliseert daarom zorg en jeugdzorg naar gemeenten, en voert Passend Onderwijs en de Participatiewet in. Dat is niet zo eenvoudig; daarvoor zijn sociaal werkers hard nodig.

Marijke Vos, bestuursvoorzitter MOgroep: “Het klinkt makkelijk: vroegsignaleren, werken met vrijwilligers, bewoners ondersteunen, hulp bieden, eigen kracht versterken en sociale netwerken opbouwen, maar dat is een vak dat door vakmensen gedaan moet worden. Dan denk ik aan sociaal werker Bert Vos in Oss, die actie onderneemt als bewoners zich zorgen maken over de overburen. Daar dan aanbelt, de situatie beoordeelt en het buurtnetwerk inschakelt. Aan Antoinet Wijnakker, Sociaal Werker 2013 en jongerenwerkster uit het Land van Cuijk, die via What'sApp voortdurend contact heeft met haar jongeren, ook als het ’s avonds laat thuis escaleert, en zo ‘haar’ jongeren meehelpt hun eigen weg te vinden.”

Zie de bijlage voor het hele persbericht en het campagneboekje.
Actiewebsite: www.sociaalwerkers.nl