Kwadraad ondertekent alliantie Positieve Gezondheid voor Zuid-Holland Noord

Uitgaan van de (veer)kracht van mensen en focus op wat hun leven betekenisvol maakt in plaats van een focus op beperkingen van mensen. Dat is de kern van Positieve Gezondheid. Twintig zorg- en welzijnsorganisaties, gemeenten en onderwijsinstellingen uit de regio Zuid-Holland Noord slaan de handen ineen: zij willen dat de regio in 2030 een van de meest Positief Gezonde regio’s van Nederland is. Kwadraad sluit hier uiteraard met veel enthousiasme bij aan!

Alliantie Positieve Gezondheid

De Alliantie Positieve Gezondheid Zuid-Holland Noord wil er voor zorgen dat inwoners, organisaties en hun medewerkers het gedachtegoed van Positieve Gezondheid verder in de praktijk kunnen brengen. Dit doet de Alliantie door te inspireren, door kennis en ervaringen te delen en door partners te faciliteren en ondersteunen. Dit gebeurt onder meer via Leerateliers, waarvan op 22 maart de vierde editie plaatsvond.

Kwadraad en positieve gezondheid

Machteld Huber, grondlegger van het gedachtegoed Positieve Gezondheid en oprichter van het Institute for Positive Health (iPH), besprak tijdens het vierde leeratelier de impact die je kunt maken met Positieve Gezondheid. “Ik ervaar een enorme wil onder jullie om hiermee aan de slag te gaan. Daar krijg ik ook veel energie van. Van harte gefeliciteerd met de grote stap die jullie vandaag zetten en de beweging die jullie veroorzaken. Maak het waar.” Sociaal werkers van Kwadraad verweven in hun werk de methodiek van Positieve Gezondheid – binnen én buiten de regio Zuid-Holland Noord.

 Partners van de Alliantie

De partners van de Alliantie Positieve Gezondheid Zuid-Holland Noord per 22 maart 2022 zijn:

Activite, DSV l verzorgd leven, gemeente Kaag en Braassem, gemeente Zoeterwoude, Hecht GGD Hollands Midden, Hogeschool Leiden, Kwadraad, LUMC PHEG, Marente, Ouderenberaad Zorg & Welzijn Zuid-Holland Noord, Participe, Radius, Reos, Rijncoepel, Welzijn Teylingen, WelzijnsKompasWelzijnskwartier, Werkplaats Sociaal Domein Den Haag en Leiden, WSV Support en Zorg en Zekerheid.