Raadsleden Holland Rijnland op bezoek bij Kwadraad

In het kader van de 5de kennismakingsweek heeft Kwadraad op 23 september jl. een 15 tal raadsleden uit verschillende gemeenten in Holland Rijnland ontvangen op locatie Haagweg in Leiden. Deze kennisweken worden georganiseerd om raadsleden kennis te laten maken met organisaties en het werkveld van Zorg en Welzijn. Vanuit de visie van Kwadraad dat de cliënt eigenaar is, hebben wij hen geïnformeerd over Mijn Kwadraad en 1-Plan.nl (digitale vorm van 1Gezin1Plan) en over Sociale Netwerk Strategieën.
Een levendige bijeenkomst waarbij men oprecht geïnteresseerd was in de ontwikkelingen en ook veel vragen werden gesteld. De verschillende visies die er tussen gemeenten zijn werden zichtbaar en tegelijkertijd was het goed om elkaar allemaal mee te nemen in waar het nu echt om gaat,  namelijk de inwoners/cliënten. Met behulp van een aantal sprekende praktijkvoorbeelden en krachtige beelden werd al snel duidelijk dat oprecht nieuwsgierig blijven naar het verhaal van de ander en het bewust worden van onze eigen (voor-)oordelen nog niet zo gemakkelijk is.
De raadsleden zijn enthousiast weer vertrokken en Kwadraad is trots dat we op deze manier kunnen laten zien hoe ver we zijn als het gaat om eigen regie van de cliënt en de rol van het maatschappelijk werk nu en in de toekomst. Blijft belangrijk en nuttig dit verhaal uit te dragen en te delen met belangstellenden.