Bianca de Groot, accounthouder

Partners & opdrachtgevers 3

Hoe lang werk je al voor Kwadraad en hoe ben je hier terecht gekomen?

Voorheen werkte ik bij een grote thuiszorgorganisatie, als regiomanager West Nederland. Via een recruiter hoorde ik van Kwadraad. Na een gesprek met de bestuurder van Kwadraad was ik verkocht! Ik ben per 1 mei 2016 overgestapt en heb nooit één dag spijt gehad van die keuze.

Wat is jouw rol binnen het accountteam?

Ik ben accounthouder. Samen met mijn collega’s ben ik verantwoordelijk voor de contracten met onze contractpartners en voor de goede uitvoering van de contractafspraken. Ook sta ik in verbinding met alle stakeholders en draag bij aan het strategisch toekomstbeleid van de organisatie.

Ik ben verantwoordelijk voor ongeveer 15 gemeenten, die zich in mijn werkgebied bevinden. Met zo’n 150 medewerkers werken we dagelijks hard om onze opdrachten te vervullen. Ik overleg daarom vaak met verschillende gemeentelijke partners, maar ook met netwerkpartners. Verder zijn we regelmatig in overleg met de teams die echt in contact staan met de kwetsbare inwoners. Samen kijken we naar kansen om onze dienstverlening voor inwoners nog beter in te richten. Ook kijken we met onder andere het team productontwikkeling naar hoe de markt zich ontwikkelt en hoe we daar duurzaam op in kunnen blijven spelen. Zo blijven we continue in ontwikkeling.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Elke dag is voor mij uitdagend en afwisselend. Ik heb gemiddeld drie tot vier afspraken in verschillende gemeenten. Dat gaat bijvoorbeeld over de afstemming van een opdracht of nieuwe kansen voor ondersteuning. Ook is er regelmatig contact met de teams die de opdrachten in de gemeenten uitvoeren. Dat gaat over vragen die moeten worden afgestemd met HR en finance, maar ook dingen waar ze in het dagelijks werk tegenaan lopen. Daarnaast zijn er strategische overlegsessies, die altijd zeer inspirerend zijn.

Waarom is jouw werk belangrijk?

In de rol van accounthouder ben je als geen ander in staat om hetgeen er ‘buiten’ gebeurt, te verbinden met de ‘binnenwereld’, oftewel met de medewerkers die het werk doen. Een goede verbinding met de teamleden is hierin essentieel!

Wat is voor jou waardevol in je werk?

Echt iets bieden dat ertoe doet in de maatschappij en dat we er zijn voor iedereen die het zelf even niet meer (over)ziet. Onze ondersteuning is er altijd op gericht om mensen weer op eigen benen verder te laten gaan, met zeer veel respect, betrokkenheid en zorgvuldigheid.

Wat is het meest opmerkelijke dat je op de werkvloer hebt meegemaakt?

Het meest opmerkelijke vind ik de verhalen van onze maatschappelijk werkers die zij delen met gemeenten. Denk bijvoorbeeld aan de trainingen met stellen die op het punt staan uit elkaar te gaan. De opbrengst van één van de trainingen is dat alle stellen een half jaar naar datum nog steeds bij elkaar zijn. Dat is toch prachtig. Daar doen we het iedere dag weer voor!

Hoe zou je Kwadraad in een zin of enkele woorden samenvatten?

Kwadraad is een innovatieve, sociaal betrokken organisatie met ruimte voor medewerkers om zich te ontwikkelen, waarbij de kwetsbare inwoners altijd voorop staan. Een bedrijf met een groot hart voor mensen!