(Extra) hulp en activiteiten rond corona

Hieronder een overzicht van hulp, activiteiten en initiatieven in ons werkgebied (op alfabetische volgorde van gemeente)

Algemeen - De persconferentie van Rutte van 21 april 2020 in het Arabisch en Tigrinya

De persconferentie waarin de maatregelen tot in ieder geval 19 mei aan de orde kwamen, is er ook in het Arabisch en Tigrinya. Met dank aan het team De Driemaster in Kaag en Braassem.

Arabisch en Tigrinya

Algemeen - Thuisisolatie met kinderen

Kijk eens op de website van Family Factory. Hier kun je voor weinig geld leuke inspiratieboekjes bestellen of je aanmelden om gratis elke week een Top Tip te ontvangen. Een aantal tips zijn alvast voor je gebundeld:

Lees de tips

Bodegraven-Reeuwijk - SAM Welzijn

Diensten en initiatieven ten tijde van Corona

Naar het overzicht

Brielle - Welzijn Ouderen

Voor alle vragen rond Corona zijn Telefoonmaatje en Telefooncirkel bereikbaar via T 0181-728281 (09.00-13.00 uur)

Naar de site van Welzijn Ouderen

De Ronde Venen - Overzicht van initiatieven gemeente

Door de maatregelen rondom het Coronavirus wordt veel afgelast en gesloten. Een andere manier van leven wordt gevraagd. Een 1,5-meter-samenleving.  De Ronde Venen gaat door!

Naar het overzicht van initiatieven (gemeente)

De Ronde Venen - Facebookgroep Coronahulp

Laten we elkaar helpen. Veel mensen worden geraakt door de maatregelen, bijvoorbeeld omdat ze de deur niet uit kunnen of om boodschappen verlegen zitten. Via deze groep brengen we vraag en aanbod bij elkaar.

Naar de Facebookgroep

Gouda - Coronahulp Facebookgroep

In de Facebookgroep ‘Corona hulp Gouda’ vinden duizenden Gouwenaars elkaar met Corona vraag – en aanbod.

Lees verder

Hellevoetsluis - Servicebureau Ouderen

Ouderen kunnen al hun vragen rond Corona stellen bij een apart georganiseerde servicelijn via T 0181-322273 (09.00-13.00 uur)

Naar de site van Servicebureau Ouderen

Hillegom, Lisse, Teylingen

Diverse hulpinstanties bundelen hun krachten. In een huis-aan-huisblad advertentie staat er een mooi pamflet voor opgenomen.

Ga naar het pamflet

Hillegom - Facebookgroep Hillegom

Mensen die kunnen helpen worden in contact gebracht met mensen die hulp nodig hebben.

Naar de Facebookgroep

Hoeksche Waard - It takes a village to raise a child

Op deze website vindt je tips en ideeën voor allerlei activiteiten, een overzicht van professionals aan wie je advies kunt vragen, informatie rondom Corona en tips om elkaar als ouders even een hart onder de riem te steken. Speciaal voor de komende meivakantie staat er bovendien een overzicht van verschillende lokale activiteiten voor kinderen en jongeren.

Lees hier de flyer

Naar de website It takes a village

Kaag en Braassem - Handen ineen tegen Corona

Kwetsbare (oudere) mensen het zwaar. Vrijwilligerswerk Kaag en Braassem verzamelt alle hulpvragen en het aanbod bij het Informatiepunt. Zo vergroten we de kans dat hulp gevonden wordt.

Heb je hulp nodig of kun je helpen?

Krimpenerwaard - Facebookgroep

Meld je aan via deze pagina als je hulp kunt gebruiken van iemand uit je buurt. Of als je hulp kan bieden in je buurt.

Naar de Facebookgroep

Lansingerland - Voor elkaar

Wilt u hulp bieden? Bent u op zoek naar hulp of kent u iemand die hulp nodig heeft? Met ‘Lansingerland voor elkaar’ is er nu één centraal loket in Lansingerland waar vraag en aanbod van vrijwillige hulp samenkomt. De coördinatie is in handen van Welzijn Lansingerland die voor de match van de hulpvraag en het vrijwillige hulpaanbod zorgt.

Naar de website van Welzijn Lansingerland

Lansingerland - Facebookgroep Durf te vragen

Het samenbrengen van mensen die hun (belangeloze) hulp aanbieden aan mensen die in quarantaine zitten vanwege het Corona virus. Te denken valt aan boodschappen halen, hond uitlaten, medicijnen halen.

Naar de Facebookgroep

Leiden - Facebookgroep Coronahulp

Mensen die kunnen helpen worden in contact gebracht met mensen die hulp nodig hebben.

Naar de Facebookpagina

Leidschendam-Voorburg - Tips en links

Heb je door de Coronacrisis vragen, zorgen of problemen? Hier vind je in een handige afbeelding wat er mogelijk is in Leidschendam-Voorburg. En omdat je soms door de bomen het bos niet meer ziet, vind je hieronder een nieuwsbrief met een aantal mooie tips en handige  links op een rijtje.

Naar de nieuwsbrief

Leidschendam-Voorburg - Facebookgroep Coronahulp

Kan jij wel een steuntje in de rug gebruiken gedurende deze chaotische periode? Heb jij meer tijd over – en ben je bereid om een steentje bij te dragen in de gemeente?

Naar de Facebookgroep

Nissewaard - Thuis in de Wijk

Samenwerkende partners van Thuis in de Wijk zoeken actief contact met de inwoners die bij hen bekend zijn. Uit deze momenten blijkt dat het niet altijd goed gaat en mensen vooral het contact met anderen missen. Handen worden ineengeslagen en hulp wordt geboden.

Lees verder

Nissewaard - Facebookgroep Coronahulp

Wil je graag andere helpen of ben je juist hulpbehoevend? Stel hier je vragen, biedt aan waar je kan helpen of kom met mooie initiatieven.

Naar de Facebookgroep

Oegstgeest - Sociaal team

In Oegstgeest wordt veel onderlinge hulp aangeboden. Graag maken Radius Oegstgeest en de sociaal makelaar zo optimaal mogelijk gebruik van deze hulp.

Naar de pagina van het sociaal team

Rijswijk - Facebookgroep Coronahulp

Er is een Facebookgroep opgericht om elkaar te helpen en te ondersteunen tijdens de Coronacrisis.

Naar de Facebookgroep

Stichtse Vecht - alle hulp op een rij

Gemeente Stichtse Vecht heeft alle hulp en initiatieven tijdens de Coronacrisis samengevat in een handig overzicht.
Ook is er een aparte pagina op de website van de gemeente gemaakt over ‘Hulp in tijden van Corona‘.

Stichtse Vecht - Bewonersplatform

Welzijn Stichtse Vecht ondersteunt een bewonersplatform. Op deze pagina vind je veel links naar informatie over alles wat met het Coronavirus te maken heeft. Mensen die hulp nodig hebben met een (online) aanmelding kunnen bellen met Welzijn Stichtse Vecht, T 0346 290710.

Naar het platform

Waddinveen - Coronahulp Facebookgroep

Een groep bedoeld voor het aanbieden van hulp aan en voor elkaar.

Naar de Facebookgroep

Woerden - Kom in actie

Heb je hulp nodig of ken je iemand die hulp nodig heeft? Heb je een klein sociaal netwerk en gaan je activiteiten niet door i.v.m. het Coronavirus? Heb je een boodschapje nodig of heb je behoefte aan een gezellig praatje (telefonisch)? Zet je vraag of aanbod op deze website of te bel met Hart voor Woerden via T 0348 421101 (op werkdagen tussen 10 en 14 uur). Je kan ook een mailtje naar info@hartvoorwoerden.nl

Naar Woerden voor Elkaar

Zoetermeer - Kom in actie

Als het niet lukt om op bezoek te gaan bij een familielid waar zorgen om zijn. Of om de essentiële boodschappen in huis te halen? Of wellicht heeft u momenteel erg weinig energie om een spelletje met uw kind(eren) te doen en zou het u ontlasten wanneer iemand online eens een spelletje doet met uw kind?

Lees verder op Zoetermeer voor Elkaar

Zoetermeer - Facebookgroep Coronahulp

Heb je hulp nodig? Kun je niet naar buiten, omdat je in een risicogroep valt? Plaats op deze pagina een oproep. Dan gaan we kijken wat we voor je kunnen doen.
Wil je graag mensen helpen die nu niet naar buiten kunnen? Plaats een berichtje dan kunnen mensen die hulp nodig hebben je vinden.

Naar de Facebookgroep