Campagne ‘Sociaal Werkt!’ roept gemeenten op te investeren in sociaal werk

Deze week gaat de landelijke campagne Sociaal werkt! van start. De campagne heeft als doel gemeenten bewust te maken waarom sociaal werk cruciaal is en wat het de samenleving oplevert. FNV, CNV en Sociaal Werk Nederland, de initiatiefnemers van deze campagne, roepen gemeenten op te investeren in sociaal werk.

In de campagne vertellen Alje, Darnell, Hetty en Yvonne hun indringende persoonlijke verhaal over hoe ze de regie over hun leven weer terugkregen met hulp van sociaal werkers. Zij maken tastbaar hoe sociaal werk veel meer oplevert dan het kost – iets wat we al weten uit wetenschappelijk onderzoek. Zo levert elke euro investering de samenleving € 1,60 op. Een derde van onze bevolking heeft moeite economisch en sociaal het hoofd boven water te houden. De coronapandemie heeft pijnlijk duidelijk gemaakt dat de behoefte aan steun van sociaal werkers alleen maar groter is geworden.

Meerwaarde

De campagne maakt duidelijk hoe belangrijk sociaal werk is voor de sociale samenhang, veerkracht en zelfredzaamheid in onze samenleving. En wat de gevolgen zijn als er geen vangnet is voor mensen die dat nodig hebben. Ook wordt uitgelegd hoe sociaal werk een positief effect heeft op de arbeidsmarkt in Nederland en de zorgsector in het bijzonder.

Bekijk de cijfers en de verhalen