Steunouder is in Katwijk gestart

Sinds dit jaar is Steunouder ook in Katwijk gestart! Een steunouder is een vrijwilliger die een of twee dagdelen per week een kind opvangt. Zij zijn voor het kind een soort ‘tante en oom’ of ‘oma en opa’. Via het Wijkteam kunnen gezinnen in Katwijk nu terecht bij Steunouder. Bij de officiële start ontving wethouder Corien van Starkenburg van gemeente Katwijk het boekje ‘10 verhalen van impact’ van Steunouder.

Corien van Starkenburg vertelt in het nieuwsbericht van de gemeente Katwijk: ‘Ik weet hoe fijn het is als soms iemand even bijspringt in je gezin. En niet ieder gezin kan een beroep doen op familie en vrienden. Hoe fijn is het dan als iemand je ondersteunt. En wat een dankbaar werk om als steunouder een gezin wat rust te kunnen geven.’

Hoe werkt project Steunouder?

Een steunouder is een soort 'oom' of 'tante' voor het kind en vangt een kind één of twee dagdelen in de week op. Zo zijn de kinderen even ergens anders en maken weer nieuwe dingen mee. De ouder of ouders hebben zo even tijd om op adem te komen. De hulp van Steunouder kan voorkomen dat inzet van professionele zorg nodig is.

Match

Steunouder bekijkt zorgvuldig of er een match is tussen het gezin en de vrijwilliger. De vrijwilligers krijgen een training en begeleiding van Steunouder. Op dit moment is Steunouder actief in bijna 40 gemeenten. Uit onderzoek bij deze gemeenten blijkt dat er door de inzet van Steunouder een positief effect te zien is in de ontwikkeling van de kinderen.

Steunouder worden of zoek je steun?

Wil je een steunouder worden of zoek je steun in Katwijk? Neem dan contact op via Steunouder Nederland.