Buurtbemiddeling Kwadraad Gouda heeft Plus-certificaat

14 april 2015

Buurtbemiddeling Gouda heeft het Plus-certificaat!

Projecten Buurtbemiddeling, die langer dan 2 jaar bestaan, kunnen bij het overkoepelende orgaan, het CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid), aanvraag doen om gecertificeerd te worden. Deze certificering is 2 jaar geldig en vergelijkbaar met een externe audit, waarin bekeken wordt of het project volgens de richtlijnen van het CCV werkt. Buurtbemiddeling Gouda had deze certificering 2 jaar geleden al behaald en heeft onlangs aanvraag gedaan voor de verlenging én voor de certificering Plus. Voor de certificering Plus moet op ieder onderdeel maximaal gescoord worden en aan alle criteria voldaan worden, waarmee dit het hoogst haalbare certificaat is.

Vorige week kwam het bericht dat Buurtbemiddeling Gouda het Plus-certificaat behaald heeft en het de komende 2 jaar mag gebruiken en noemen. “Hoewel het vanzelfsprekend is dat we sowieso voor de hoogst haalbare kwaliteit gaan, zijn we toch ook wel een beetje trots dat we deze erkenning nu vanuit het CCV krijgen”, laat Rebecca Letsch, projectcoördinator, weten. Het CCV schrijft: “U toont hiermee aan dat u de werkwijze en methode van Buurtbemiddeling uitstekend implementeert en de kwaliteit van Buurtbemiddeling Gouda helemaal op orde is”.

Buurtbemiddeling Gouda is een project van Kwadraad, waarbij bemiddelaars buren helpen om samen in gesprek te gaan als ze een conflict hebben en er samen niet meer uit komen. Inwoners van Gouda kunnen gratis gebruik maken van Buurtbemiddeling en zich aanmelden via buurtbemiddeling@kwadraad.nl of T 088 900 4000.
Vanuit Kwadraad worden in totaal zeven projecten Buurtbemiddeling in het Groene Hart uitgevoerd. Voor meer informatie: www.kwadraad.nl/buurtbemiddeling.