Schoolmaatschappelijk werkerDitte Nieuwenhuijse

Ditte Nieuwenhuijse

Creëer je kans!”

Als ik mezelf beschrijf in een paar woorden dan ben ik

  • positief
  • een doorpakker
  • iemand die buiten de lijntjes durft te kleuren
  • samenwerker

Wat maakt mijn werk zo leuk?

Ik vind het leuk om samen met mensen de puzzel op te lossen rondom hun (hulp)vraag.

Wat is wel eens moeilijk aan mijn werk?

Het is echt wel eens lastig dat ik niet voor alles tijd heb. Er is soms te weinig tijd op scholen om te doen wat ik zou willen.

Inspiraties

Als mijn collega’s enthousiast plannen presenteren! Daar word ik enorm door geïnspireerd en uiteraard word ik daar ook enthousiast van.

Mijn talent

Wat ik vaak terug hoor is dat ik veelal het positieve in situaties zie of opzoek. Hierdoor wordt een probleem voor klanten vaak minder onoverzichtelijk dan dat het in eerste instantie was. Ik denk dat ik kan stellen dat ik daar dan wel goed in ben :-).

Deze situatie zal me altijd bijblijven

Ik sprak een moeder die in scheiding lag. Ze vertelde dat haar zoon zo boos was en bleef. Na een aantal gesprekken waarin we spraken over haar aandeel en wat zij er aan kon doen, bleek dat de situatie niet verbeterde, toen hebben we besloten om haar zoon bij het gesprek te halen en aan hem te vragen wat hij vond van de hele situatie. Hierop antwoordde hij ‘alles is veranderd, we eten niet eens meer soep op zondag’. Zijn moeder is weer soep gaan klaarmaken op zondag en ze merkte direct dat haar zoon minder boos was. Na een scheiding verandert al zoveel voor kinderen, het is dan prettig dat sommige rituelen blijven bestaan.

Wanneer heb ik een voldaan gevoel als ik mijn werkdag afsluit?

Ik sluit mijn werkdag met een voldaan gevoel af, als ik met mensen een ander perspectief heb gevonden om naar hun situatie te kijken waardoor er weer ruimte in hun energie ontstaat.