CommunicatieadviseurKarin Paauwe

Karin Paauwe

Communicatie is ook horen wat er niet gezegd wordt”

Als ik mezelf omschrijf in een paar woorden dan ben ik

  • open
  • alert
  • sociaal handig
  • Pietje precies

Wat maakt mijn werk zo leuk?

Als communicatieadviseur (binnen een team van drie collega's) is mijn werk enorm gevarieerd en dat maakt het erg leuk. Zo zit ik nu op de website mijn eigen biografie in te voeren en straks ben ik een poster voor een nieuwe training aan het maken, of werk ik aan een persbericht met een deadline. Ik werk met en op papier, maar online ben ik nog actiever. Soms zijn het echt de 'spiegeltjes en de kraaltjes' die het werk leuk maken, zoals nieuwe foto's van mensen met echte verhalen toevoegen aan de website, uitnodigingen of het Jaarbeeld maken, maar ook een grote lap tekst terugbrengen tot iets wat prettig leesbaar is, maakt mijn werk erg leuk. En nuttig naar ik hoop!

Dit vind ik wel eens moeilijk aan mijn werk

Ik vind het belangrijk dat de ontvanger (de persoon die een folder leest, de website bezoekt, een poster spot) begrijpt wat we willen zeggen. Het is soms lastig om je te verplaatsen in de individu binnen de grote groep personen die je wilt benaderen, want een ieder uit een groep ontvangt/leest een bericht anders.

Mijn talent

Ik kan heel goed nuttige teksten van nutteloze teksten onderscheiden.

Wanneer heb ik een voldaan gevoel als ik mijn werkdag afsluit?

Ten eerste als ik gewoon heel veel werk heb kunnen 'verstouwen'. Dat geeft mij veel energie. Maar uiteraard heb ik ook een voldaan gevoel als collega's door mijn bijdrage verder kunnen in het zichtbaar maken van hun werk en klanten weten wat Kwadraad voor ze kan betekenen. En als ik een goed luisterend oor heb kunnen bieden voor de behoefte van klanten en collega's. Want communicatie is ook horen wat er niet gezegd wordt.

Je vindt nog meer over mij op LinkedIn