De verjaardag van Kwadraad24

— Karin Paauwe

Kwadraad heeft voor haar medewerkers vorig jaar een nieuw intranet gelanceerd. Naast dat hier personele regelingen te vinden zijn, komen de medewerkers via dit platform vooral met elkaar in contact.

Deze week vieren wij dus de 1e verjaardag van Kwadraad24, wat al snel werd afgekort tot K24. Kijk eens mee met wat er op de dag bij ons voorbij komt en leer meer over dit platform! ????

Kwadraad heeft medewerkers in 45 gemeenten. Omdat het werkgebied zo groot is, is het haast onmogelijk om elkaar regelmatig te ontmoeten en bij te praten. We zijn op zoek gegaan naar een plek waar we elkaar kunnen ontmoeten, kennis kunnen delen en waar kilometers geen rol spelen. Dat bleek het digitale platform Kwadraad24 te zijn en deze is een jaar geleden gerealiseerd. Kwadraad24 staat voor ‘24 uur per dag met elkaar in contact’. (Als je dat zou willen.)

De verjaardag van Kwadraad24 1

Bij gebrek aan een praatje bij een gezamenlijk koffiezetapparaat komt er zo nu en dan een digitaal praatje voorbij ;-).

Geen statisch platform meer waar de afdeling Communicatie plichtmatig berichten zendt, maar een plek waar iedereen eenvoudig een vraag kan stellen en waar de antwoorden soms uit onverwachte hoek komen. Dynamischer kan niet, want niet alleen aan tekstberichten is gedacht, ook chatten en video-bellen is binnen het systeem mogelijk.

Deze maand viert Kwadraad24 haar eerste verjaardag. Na een jaar kunnen we stellen dat iedereen steeds meer dit platform gaat gebruiken en het waardeert om contact te houden met collega’s elders in het werkgebied. Naast desktop is er ook een app van Kwadraad24. Medewerkers van Kwadraad zijn hierdoor de hele dag ‘verbonden’ met Kwadraad.

De verjaardag van Kwadraad24 2

We vragen de input van collega’s bij het optimaliseren van Kwadraad24

Het platform heeft ook de mogelijkheid om samen te werken met externen. Denk daarbij aan samenwerkingspartners of gemeenten. De externe krijgt dan toegang tot een bepaald deel van ons intranet. Gevolg: veel minder mailverkeer en er is direct interactie. Daar worden we blij van!

De verjaardag van Kwadraad24

Kennis delen met collega’s onderling