Knap ouderschap bijeenkomst in Binnenmaas

— Nora Buijs

Kwadraad organiseert een leuke en leerzame bijeenkomst op drie avonden voor (toekomstige) ouders in de gemeente Binnenmaas. Nora Buijs: “Naar aanleiding van een motie van de Christen Unie heeft de gemeente onze organisatie om hulp gevraagd bij het vinden van een preventieve aanpak voor problemen in de partnerrelatie.

“Een preventieve bijeenkomst, maar vooral een leuk avondje uit.”

Er wordt hulp geboden wanneer mensen relatieproblemen hebben of uit elkaar gaan, maar er is weinig voorlichting over de veranderingen in de relatie die ouderschap met zich meebrengt. Rollen, tijd en aandacht voor elkaar veranderen. Kwadraad kreeg daarom vanuit de gemeente de opdracht een preventieve bijeenkomst te organiseren. Wanneer (toekomstige) ouders weten wat ze kunnen verwachten, kunnen problemen in de toekomst voorkomen worden.

De relatie tussen partners verandert wanneer er een kindje wordt geboren. De bijeenkomst ‘Knap Ouderschap’ legt uit hoe en geeft (toekomstige) ouders de kans contact met elkaar te leggen om ervaringen te delen. Nora: “Knap Ouderschap is een leuk avondje uit. Het is al lastig genoeg om als ouders een avondje weg te kunnen, daarom maken we er een leerzame maar vooral ook gezellige bijeenkomst van.”

De bijeenkomst wordt georganiseerd op 6 oktober, 10 november en 12 januari. Onder genot van een hapje en drankje is er een quiz en kunnen ouders met elkaar kennis maken. Het wordt een leuke informatieve avond, waarbij verschillende thema’s voorbij komen. Ook is er een Prénatal bon te winnen en ligt voor iedereen die zich aanmeldt een goodiebag klaar.

Praktische info:
Puttershoek, Narvikstraat 1
• 6 oktober 2017
• 12 januari 2018

’s-Gravendeel, Dokterbosserstraat 11
• 10 november 2017

Van 19.30-22.00 uur.

Meld je aan via: n.buijs@kwadraad.nl o.v.v. welke avond je aanwezig zult zijn en kijk hier voor meer informatie over Knap Ouderschap.