Tom in de buurt en Rivierduinen gaan verder in Trefpunt – Alphen aan den Rijn

Tom in de buurt en Rivierduinen gaan verder in het gebouw van het Trefpunt. Beide organisaties hebben hiertoe overeenstemming bereikt. Het gebruik van het gebouw van het Trefpunt kwam afgelopen weken ter discussie staan vanwege de komst van nieuwe hoofdaannemers voor de uitvoering van welzijnswerk in Alphen aan den Rijn. Inmiddels hebben Tom in de buurt en Rivierduinen besloten dat zij hoe dan ook gebruik blijven maken van het Trefpunt.

Hoe partijen invulling gaan geven aan het gebruik van het pand wordt de komende weken verder besproken. Daarvan ondervinden cliënten geen hinder. Zij kunnen in januari gewoon op de voor hun bekende plek binnen blijven lopen. Elke Louwers van Tom in de buurt: ‘Wij willen zoveel mogelijk blijven samenwerken met regiopartners en waar mogelijk in panden die bij de mensen vertrouwd zijn. We zijn daarom erg blij met de overeenkomst om samen in het Trefpunt verder te gaan.’

Wie is Tom?

Tom is zorg en welzijn in de buurt. Niet per individu, maar met elkaar. Dat betekent niet dat mensen geen persoonlijke zorg meer krijgen, maar dat zorg- en welzijnsorganisaties de handen ineen slaan en samen zorgen voor een passend zorg- en welzijnsaanbod. Eén aanspreekpunt dus, voor alle aanbieders van ondersteuning in de buurt. Dat is Tom.

Waarom Tom?

In Tom zitten meerdere organisaties. Samen brengen wij zorg en welzijn bij mensen thuis of in de buurt. Dat deden we al als aparte dienstverleners, maar vanaf nu doen we het samen. Omdat we het graag eenvoudig houden, hebben we ons samenwerkingsverband een persoonlijke naam gegeven: Tom in de buurt. Tom weet raad. Tom helpt een handje. Maar Tom betekent meer. De individuele letters staan voor onze kernwaarden: Talent. Ondersteuning. Meedoen.

Acht organisaties

In Tom in de buurt werken de volgende acht organisaties samen:

Vier hoofdaannemers:

  • Gemiva-SVG Groep (gehandicaptenzorg)
  • Kwadraad (maatschappelijk werk)
  • Kwintes (geestelijke gezondheidszorg en maatschappelijke opvang)
  • Participe (wmo en welzijn)

Vier onderaannemers:

  • Activite (o.a. ouderenzorg)
  • De Binnenvest (maatschappelijke opvang)
  • Ipse de Bruggen (gehandicaptenzorg)
  • WIJdezorg (ouderenzorg)