Trefpunt Tom in de Bloemen van start met kerstlunch voor ouderen

Met een kerstlunch voor ouderen nemen Driemaster en Tom in de buurt op maandag 22 december een nieuw trefpunt in gebruik: trefpunt Tom in de Bloemen. Het trefpunt bevindt zich aan de Sotaweg 123 in Roelofarendsveen.

Driemaster en Tom in de buurt willen van Tom in de Bloemen een ontmoetingspunt voor de buurt maken. Het wordt ook een plek voor mensen die een beschutte werkplek nodig hebben of ondersteuning bij hun dagbesteding. “We willen het trefpunt ontwikkelen met de buurt en verenigingen en organisaties die hier actief zijn”, vertelt Marjon Kuijkhoven namens de samenwerkende organisaties. “Omdat we Tom in de Bloemen samen opzetten is er veel mogelijk. We houden rekening met wat mensen goed kunnen, maar ook met vragen uit de buurt.”

Volgeboekt

De kerstlunch voor ouderen in de buurt lijkt in ieder geval al een schot in de roos. Kuijkhoven: “Inmiddels hebben we zestien aanmeldingen. Het wordt gezellig vanmiddag! Onze eerste bezoekers vragen we straks natuurlijk aan welke activiteiten zij behoefte hebben: koffieochtenden, samen eten of creatieve activiteiten? We horen het graag.”

Sotaweg

Het trefpunt was tot nu toe alleen de ontmoetingsruimte van een woonlocatie van de Gemiva-SVG Groep waar twaalf mensen met een lichte verstandelijke beperking wonen. Zij hebben daar een eigen appartement aan de Sotaweg en maken vanaf 17.30 uur gebruik van het Trefpunt. “De ruimte staat overdag vaak leeg. Mooi toch, dat we het trefpunt zo een bredere functie kunnen geven?”

Driemaster

De Driemaster is een samenwerkingsverband tussen WIJdezorg, Kwadraad en Participe. Onder de gezamenlijke naam de Driemaster geven deze drie organisaties vanaf 1 juli 2013 invulling aan de maatschappelijke agenda in de gemeente Kaag en Braassem.

Tom in de buurt

De drie organisaties die de Driemaster vormen, werken ook samen in het grotere samenwerkingsverband Tom in de buurt. Tom verzorgt in Kaag en Braassem de individuele begeleiding en groepsbegeleiding van mensen met een ondersteuningsvraag. Het gaat om de zorg en ondersteuning die vanaf 1 januari 2015 van het Rijk naar de gemeente gaat via de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).