Medewerker Mariska Overgaag genomineerd voor verkiezing Sociaal Werker 2017

Mariska Overgaag (Kwadraad), Lennert Bont (Versa Welzijn) en het duo Aksana van Maanen (Vita Welzijn) en Sanne Joosen (AanZ Amstelveen) zijn de drie genomineerden voor de verkiezing Sociaal Werker van het Jaar 2017. Dat heeft de vakjury, onder leiding Marijke Vos (voorzitter Sociaal Werk Nederland), bekendgemaakt.

 

Bron: FCB

Alle voorgedragen kandidaten zijn uitgebreid beoordeeld op criteria als zichtbaarheid, vernieuwing, verbindende kwaliteiten en lef. Het was weer een flinke kluif om tot drie genomineerden te komen, want de voorgedragen kandidaten zijn stuk voor stuk sterke ambassadeurs voor het sociaal werk.

Wie zijn de genomineerden?

Mariska Overgaag heeft vol overgave een meldpunt voor mensen met schuldenproblematiek opgericht in Zoetermeer: EMMA (Eerder Melden, Minder Achterstanden). Haar voordrager schrijft hierover: ‘Mariska brengt samenwerkende vrijwilligersorganisaties, de gemeente en woningbouwverenigingen samen met als doel: er bij schulden eerder bij te zijn.’

Lennert Bont is een enthousiaste en creatieve sociaal werker die makkelijk verbindingen legt tussen verschillende doelgroepen, met name voor jongeren met verschillende etnische achtergronden. ‘Hij is een verbinder op alle facetten’, aldus één van zijn voordragers.

Tot slot heeft de jury dit jaar een bijzonder duo genomineerd: Aksana van Maanen en Sanne Joosen. Dit tweetal heeft, volgens hun voordrager, 'al hun kennis gebundeld en uitgevoerd in een achterstandswijk van Amstelveen. Aksana (maatschappelijk werkster) en Sanne (opbouwwerker/wijkcoach) hebben onder andere een community building project uitgevoerd in de wijk.'

Hoe wordt de winnaar bepaald?

Van de drie genomineerden worden mooie portretfilmpjes gemaakt, die van half februari tot half maart 2017 op de website van Zorg + Welzijn komen te staan. Op deze filmpjes kan iedereen een stem uitbrengen, wat voor 25% van het eindresultaat telt. De vakjury bepaalt 50% van het eindresultaat. Tot slot mogen de deelnemers aan het congres De Dag van de Sociaal Werker (15 maart 2017) ook terplekke op hun favoriet stemmen. Dit wordt voor 25 % meegewogen. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens dit congres.

Initiatief

De verkiezing Sociaal Werker van het Jaar 2017 is een initiatief van FNV Zorg en Welzijn, CNV Zorg en Welzijn en Sociaal Werk Nederland. De verkiezing wordt georganiseerd door arbeidsmarktorganisatie FCB, in samenwerking met mediaplatform Zorg + Welzijn.

logo-sociaal-werker-2017